Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha

Výborné vepřo knedlo zelo jako od Pohlreicha
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    2 hod
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    9 877

Nejlepší vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a zpravidla obsahuje vepřové maso, knedlík a zelí. K receptu se hodí bramborový i houskový knedlík a rovněž se může podávat podle chuti červené i bílé zelí.

Suroviny na vepřo-knedlo-zelo

Maso

  • 500 g vepřové pečeně, krkovice nebo bůčku
  • 50 g sádla
  • 1 cibule
  • česnek
  • drcený kmín
  • sůl & pepř

Knedlíky

Po kliknutí na vámi vybrané knedlíky níže se vám otevře nové okno s receptem 🙂

Zelí

Po kliknutí na druh zelí níže se vám otevře nové okno s receptem 🙂

Postup přípravy masa

  1. Vepřové maso osolte, opepřete, posypte kmínem a ze všech stran potřete prolisovaným česnekem. Nasekejte cibuli na jemno a vyložte ji na plech. Na vrstvu cibule položte maso, přidejte sádlo, podlijte trochou vody a pečte na 160 stupňů do změknutí. Maso by mělo při této teplotě trvat zhruba 2-2,5 hodiny.
  2. Upečené maso vyndejte z trouby a nechte ho 15 minut odpočinout. Nyní jej můžete krájet pokud jste jej nekrájeli před pečením.
  3. Hotové maso podávejte s knedlíky a dušeným zelím.

Vyzkoušejte také:

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 4 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Simi

      Dokonalost české gastronomie. Co víc dodat.

    • zuza45

      naprosto super recept, vařila jsem dnes po 5 a vždy výborné

    • jana

      miluji vepřo knedlo zelo. skvělé 🙂

    • Jan

      tento recept je fain a mam ho rad

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..