Skvělý karlovarský knedlík k omáčkám

Skvělý karlovarský knedlík k omáčkám
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 min

Skvělý karlovarský knedlík k omáčkám

Skvělý karlovarský knedlík je vhodný především jako příloha k českým omáčkám, zejména se hodí k naší výborné svíčkové omáčce na smetaně. Karlovarské knedlíky jsou celkem rychlé a stihnete je připravit mezitím, co se vaše svíčková bude péct v troubě.

Suroviny na karlovarský knedlík:

  • 6 ks starý rohlík (nebo 16 plátků toustového chleba)
  • 2 ks vejce
  • 2-3 lžíce nasekané petrželové natě
  • 100 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička soli

TIP: Do karlovarských knedlíků se vyplatí přidat špetku muškátového oříšku, který dodá knedlíkům skvělou chuť.

Postup přípravy karlovarského knedlíku

  1. Rohlíky rozkrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou petrželku, sůl a mouku. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme 5-10 minut stát. Mezitím si připravte z bílků sníh a zamícháme ho do směsi.
  2. Směs rozdělíme na dvě poloviny, vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.
  3. Po vyndání z vody ihned knedlíky z fólie vybalíme a poté už je zbývá jen nakrájet.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..