Nejlepší hospodský vepřový guláš (s bramboráčky)

Nejlepší vepřový guláš i s bramboráčky
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    1 hod 30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 401

Nejlepší hospodský vepřový guláš s bramboráčky

Nejlepší hospodský vepřový guláš s bramboráčky je jídlo, které je rychlé, jednoduché a naprosto výborné. Jako přílohu nemusíte volit bramboráčky, ale můžete samozřejmě připravit třeba naše kynuté houskové knedlíky, bramborové knedlíky nebo třeba těstoviny. Nebude potřeba zahušťovat guláš kupovanou jíškou, za kterou by vám nejen Pohlreich vynadal, ale použijte dostatečné množství cibule a popřípadě zaprašte trochou hladké mouky. Na fotografii jsou bramboráky 1:1 brambory a cuketa.

KŘUPAVÉ BRAMBORÁKY RECEPT

Suroviny na nejlepší vepřový guláš:

  • 600 g vepřového masa (plec, kýta…)
  • 350 g cibule
  • lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • půl lžičky drceného kmínu
  • majoránka na dochucení
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • masový vývar nebo voda na podlití
  • sůl & pepř
  • chilli paprička dle chuti
  • 2-4 lžíce oleje

TIP: Místo oleje můžete na zasmažení cibulky použít sádlo, které vytvoří v guláši o něco lepší chuť.

VIDEORECEPT

YouTube player

Nejlepší hospodský vepřový guláš postup přípravy:

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky a na rozpáleném oleji ji nechte zesklovatět. Přidejte maso a orestujte dokud cibulka nezačne hnědnout, poté zaprašte mletou červenou paprikou a po minutě restování za stálého míchání zalijte horkou vodou nebo vývarem.
  2. Směs osolte, přidejte kmín, rajčatový protlak, 2 prolisované stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pokud máte rádi, tak chilli.
  3. Maso přiklopte a duste doměkka alespoň 1 hodinu pod pokličkou. Nechte ho probublávat a občas guláš promíchejte.
  4. Guláš podle potřeby zahustěte pomocí postupného zaprašování hladkou moukou.
  5. Když je maso měkké, přidejte majoránku a 1 zbývající prolisovaný stroužek česneku. Dochuťte solí, pepřem a nakonec vyndejte divoké koření (bobkový list s novým kořením).
  6. Guláš podávejte horký s bramboráčky, pečivem nebo vaší oblíbenou přílohou. Nezapomeňte posypat syrovou cibulí nebo jarní cibulkou.

Vyzkoušejte také:

 

 

 

 

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Rudolf77

      No ten je a panečku když si ho uděláte pikantní!!!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..