Přidat recept Přidat recept

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    364

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa je moje oblíbená varianta gulášové polévky. Gulášovka je velmi oblíbený pokrm připravovaný z hovězího masa buďto mletého nebo vcelku. Můžete jí říkat tradiční, česká, babiččina nebo pravá, ale gulášová polévka je pokaždé jiná podle surovin, které použijete. Já dělám tuto polévku nejraději z mletého masa a přidávám čerstvé chilli papričky. Lze polévku zahustit domácí jíškou, nebo použít cca. 0.5 kg bílé cibule, která hustotu polévky po rozvaření zajistí.

Pokud chcete recept povznést, tak doporučuji použít čerstvou majoránku na ozdobu. Zkuste se také podívat jak správně skladovat ovoce, zeleninu a bylinky! Budete překvapeni, kde děláte chybu.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Gulášová polévka z mletého masa

Postup

Do poctivé gulášové polévky z mletého masa budeme potřebovat slaninu a bílou cibuli. Obě ingredience nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na libovolně velké kostičky. Česnek může být prolisovaný nebo nasekaný na jemno. Ideální bude, když použijete vývar z hovězích kostí nebo zbytků masa, který je třeba si připravit předem.

Krok 1

Do rozpáleného hrnce přidejte trochu másla a připravenou anglickou slaninu a opékejte dokud slanina nepustí trochu tuku. Poté přidejte nakrájenou cibuli a restujte do zlatohnědého nádechu. Přidejte mleté maso, které míchejte a rozdělujte a za stálého míchání nechte zatáhnout.

Krok 2

Nyní maso zaprašte červenou paprikou, přidejte chilli papričky, prolisovaný česnek, lžíci rajčatového protlaku a zalijte polovinou hovězího vývaru a litrem vroucí vody. Přidejte nakrájené brambory a nechte dusit pod pokličkou. Mezitím si připravte jíšku.

Krok 3

Jíška se připravuje ze dvou základních surovin sádlo/máslo a hladká mouka. Rozehřejte tuk a když začne "pěnit", tak přidejte hladkou mouku. Tmavou jíšku je potřeba neustále míchat nejlépe metličkou. Nyní směs zalijte druhou polovinou STUDENÉHO vývaru a rozmíchejte na hustou směs, kterou poté zahustíte vaši gulášovou polévku.

Krok 4

Zahustěte polévku jíškou dle potřeby a vařte dokud brambory nezměknou. Polévku ještě dochuťte solí, pepřem popřípadě majoránkou, která dodává polévce tu správnou vůni.

Závěrem

Hotovou gulášovku dejte do hlubokého talíře nebo misky a podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem. Můžete ozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Výborná je však i samotná. Pokud necháte polévku odležet, tak bude chutnat ještě lépe.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X