-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hodina
Polévky patří mezi naše oblíbená jídla, hlavně během podzimních a zimních měsíců, kdy je venku zima a polévka krásně zahřeje. Nejraději máme krémové polévky. Doporučuji vyzkoušet polévku z hlívy, která je zdraví prospěšná.
Polévka z hlívy ústřičné je lahodná, krémová a hustá polévka, která příjemně zasytí. Postup přípravy této polévky je stejný jako při přípravě dršťkové polévky, akorát místo drštěk, použijeme hlívu ústřičnou, takže si přijdou na své i vegetariáni.
Suroviny – Polévka z hlívy ústřičné
- Hlíva ústřičná
- Cibule
- Zeleninový vývar
- Olej
- Brambory
- Hladká mouka
- Česnek
- Majoránka sušená
- Sladká paprika mletá
- Chilli
- Sůl, pepř
Postup přípravy – Polévka z hlívy
- Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli.
- Až cibule mírně změkne, přidáme hlívu ústřičnou, sušenou majoránku promnutou v ruce, sůl a dusíme 5-10 minut.
- Přidáme sladkou papriku, chilli a necháme minutku restovat. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme doměkka.
- Hlíva nikdy úplně nezměkne, takže stačí, když j trochu měkká.
- V 50 ml rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Důkladně promícháme, povaříme dalších 10 minut, dochutíme prolisovaným česnekem a solí dle chuti.
- Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou a polévku podáváme ještě teplou.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Polévka z hlívy ústřičné
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu