Smažené žampiony plněné hermelínem

Smažené žampiony plněné hermelínem
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    149

Máte rádi smažené žampiony? Pak určitě vyzkoušejte tyto žampiony trochu jinak, a to plněné hermelínem!

Smažené žampiony plněné hermelínem je skvělé vegetariánské jídlo, které mé děti zbožňují. Příprava je stejná jako u smažených žampionů jen s tím rozdílem, že ze žampionů odstraním nožičku, lehce vydlabu a naplním kouskem hermelínu. Poté se žampiony smaží klasicky v trojobale jak jste zvyklí.

Suroviny na smažené žampiony plněné hermelínem

  • středně velké žampiony
  • 1 hermelín
  • mletá sladká paprika
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup přípravy smažených žampionů s hermelínem

  1. Nejprve si oloupejte žampiony a zbavte je nožičky. Hermelín nakrájejte na kostičky o takové velikosti, aby se vešly do žampionů.
  2. Do každého kloboučku nasypte trošku červené papriky a umístěte kostičku hermelínu. Rozšlehejte si vejce a žampiony s hermelínem opatrně obalujte ze všech stran nejprve v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  3. Smažte v dostatečně vysoké vrstvě oleje kloboučkem dolů, aby vám sýr nevytekl.
  4. Hotové žampiony podávejte třeba s vařeným bramborem, rajčátky a domácí tatarskou omáčkou.

TIP: Můžete žampion uzavřít čtverečkem šunky, aby sýr neměl tendenci vytékat.

Chutnaly vám žampiony trochu jinak? Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..