Babiččina fazolová polévka se smetanou
Milujete také a husté polévky jako já? Pak určitě vyzkoušejte tento recept, podle kterého vařila krémovou fazolovou polévku moje babička. Polévka je sytá a bohatě
Nejlepší frankfurtská polévka se smetanou
Pokud vám zbyly v lednici párky, můžete si připravit skvělou frankfurtskou polévku s bramborem. Příprava je velmi snadná a polévka chutná i dětem. Nejlepší frankfurtská
Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem
Říká se, že špenát nahradí polovinu lékárny. Polévku připravuji hlavně na podzim a v zimě, kdy nás polévka nejen prohřeje, ale navíc doplní vitamíny. Krémová
Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)
Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka
Polévka z červeného hlávkového zelí
Červené zelí obsahuje vitamín C, některé vitamíny skupiny B, A, E, K a obsahuje spoustu minerálů jako železo, vápník, draslík, sodík, hořčík a zinek. Červené
Nejlepší žampionová polévka
Žampiony jsou velmi oblíbenou houbou, která má všestranné využití. Vyzkoušejte třeba tuto žampionovou polévku s bramborem. Nejlepší žampionová polévka je krémová houbová polévka, která je
Hrachová polévka se slaninou a krutony
Zeleninové polévky se připravují nejčastěji ve formě hustějších krémů a tato hrachová polévka není výjimkou. Ozdobte ji slaninou a krutony a vaši strávníci vás jistě
Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová
Krémová batátová polévka
Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné