Nejlepší houbová směs na topinky (k zavařování)
Každým rokem v září a říjnu vrcholí houbařská sezóna, ale co vše si z hub připravit? Vyzkoušejte tento recept na houbovou směs na topinky, která
Gnocchi se žampiony a slaninou
Bramborové gnocchi (čti ňoky) je skvělá příloha k mnoha jídlům. Vyzkoušejte si připravit tyto jednoduché gnocchi se žampiony a slaninou. Gnocchi se žampiony a slaninou
Obalovaná pýchavka: smažené řízky z vatovce
Pýchavka obrovská je houba rozšířená po celém světě, ale jen někde tuto delikatesu připravují. Já osobně tyto řízky miluji, jsou daleko lepší než bedle a
Obalované houbové řízky (smažené houby)
Češi jsou národem houbařů, a proto stojí za zmínku jednoduchý recept na obalované houbové řízky, které chutnají lépe než obalované žampiony. Obalované houbové řízky je
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Jedním ze základních způsobů ukládání hub je zavařování ve sladkokyselém nálevu s octem. Kromě nakládání můžete houby sušit nebo spařit a zamrazit. Každý však ví,
Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)
Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka
Klasická smaženice z čerstvých hub
Češi jsou národem houbařů a není divu, houby jsou naprosto skvělou ingrediencí při vaření a klasická smaženice patří k nejznámějším receptům z lesních hub! Klasická
Domácí houbové koření
Houby tvoří více jak 90% vody a obsahují minimum tuku a tím žádné kalorie, takže je můžeme jíst bez výčitek i při dietě. Lesní houby
Staročeský houbový kuba
Každý rok se těšíme na houbovou sezónu, kdy jdeme do lesa a sbíráme naše oblíbené houby. Z hub si připravujeme různé pochoutky, jako smažené houbové
Výborné houbové řízky
Houby patří mezi vděčné potraviny, jelikož se sbírají v lese a nestojí vůbec nic. Můžeme z nich vytvořit neuvěřitelně mnoho výborných pokrmů. Houby můžeme spotřebovat