Dršťková polévka z předvařených drštěk

Dršťková polévka z předvařených drštěk
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    816

Poctivá dršťková polévka by se dala zařadit mezi hospodská jídla, ale věřte, že pokud si ji připravíte domácí, bude vždy chutnat nejlépe.

Dršťková polévka z předvařených drštěk je výborná a dokonce i mé děti ji zbožňují. Od té doby, co prodávají předvařené dršťky, tak jiné nepoužívám. Postup je jednoduchý a rychlý. K této polévce dokonce existuje vegetariánská varianta, kdy hovězí dršťky nahradíte hlívou ústřičnou nebo kotrčem.

Suroviny na dršťkovou polévku z předvařených drštěk

  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 400-500 g předvařených drštěk
  • 1,5 litru vývaru/vody
  • sůl, černý pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy na dršťkovou polévku

  1. Nejprve si na sádle orestujte cibuli dozlatova, poté hrnec sejměte z plotýnky a tuk s cibulí zaprašte hladkou moukou, paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem. Vše promíchejte a nechte papriku s moukou rozpustit v tuku. Základ poté zalijte vývarem nebo vodou.
  2. Do hrnce přidejte dršťky, základ osolte, opepřete a 30 minut povařte. Pokud polévka dostatečně nezhoustla, přidejte nastrouhanou bramboru.
  3. Hotovou polévku ještě dochuťte rozemnutou majoránkou v dlaních, dalším prolisovaným stroužkem česneku, černým pepřem a solí.

Chutnala vám dršťková polévka z předvařených drštěk? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Dršťková polévka z předvařených drštěk

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..