Přidat recept Přidat recept

Dýňová polévka z hokaido (jednoduchá)

Dýňová polévka z hokaido
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    279

Dýňová polévka z hokaido (jednoduchá)

Dýňová polévka z hokaido (jednoduchá), je oblíbeným pokrmem celé rodiny. Dýně je spíše podzimní ingrediencí, ale velmi dobře se uchovává, takže si její chuť můžeme užívat až do jara. I tahle jednoduchá příprava této polévky Vás překvapí její skvělou chutí. Dýně hokaido je pro přípravu nejjednodušší, protože se jako jediná nemusí loupat. Můžete ale vyzkoušet i jiné druhy dýní, například dýni máslovou. Já osobně tuto polévku z dýně vařím dost často, mám ráda krémové husté polévky.

Suroviny na přípravu dýňové polévky:
  • Dýně hokaido – 1kg, nemusí se loupat, nakrájená na kostky
  • Cibule – 2ks, nakrájená najemno
  • Olivový olej – 4 lžíce
  • Zeleninový vývar – 700ml, či voda
  • Smetana ke šlehání – 100ml
  • Sůl a pepř – na dochucení polévky
Postup přípravy dýňové polévky:
  1. Nejprve si připravíme veškeré ingredience, aby nás to nezdržovalo během vaření. Připravíme si zeleninový vývar, oloupeme a nakrájíme si cibuli najemno, mrkev a dýni hokaido na kostky. Opražíme dýňová semínka.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a pozvolně na něm osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou dýni a budeme opékat dalších 10 minut.
  3. Takto opečené zalijeme zeleninovým vývarem či vodou, přidáme mrkev a vaříme dalších cca 15 minut, dokud nebudou dýně a mrkev měkké.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem a ještě pár minut povaříme.
  5. Polévku podáváme s opraženými dýňovými semínky, případně s drceným chilli. Polévku jíme samotnou nebo s pečivem.
  6. .Pro výraznější chuť polévky můžete v základu orestovat malý kousek nastrouhaného zázvoru.

 

Vyzkoušejte také:

 

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X