-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření1 hodina 20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas2 hodiny
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky je polévka, kterou připravuji mnoho let, protože jsem tento recept zdědila od babičky. Tato polévka se dá připravit z hovězího i kuřecího masa, záleží na vaší volbě.
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky suroviny
Suroviny na játrové knedlíčky
- 100 g vepřových jater
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- lžička sušené majoránky
- hrst čerstvé petrželové natě
- strouhanka podle potřeby
- sůl & pepř
Suroviny na vývar
- 200-300 g masa s kostí
- 2 bobkové listy
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 hrsti nudlí
- čerstvý tymián a petrželka ve svazku
- jarní cibulka k podávání
- sůl & pepř
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy
- Nejprve budeme připravovat vývar. Maso dejte do hrnce s vodou, přidejte přepůlenou cibuli, mrkve, petržel i celer. Přidejte také čerstvé bylinky ve svazku (tymián a petrželku) a dva bobkové listy. Vývar vařte zhruba hodinu a půl.
- Mezitím, co se vývar vaří, tak si připravte játrové knedlíčky.
- Jak připravit játrové knedlíčky: Játra si očistěte, odblaňte a společně s vejcem je rozmixujte na hladkou směs. Přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustější těsto. Z těsta vytvarujte stejně velké kuličky a ty dejte vychladit do lednice.
- Vývar si sceďte a maso odeberte od kosti. Cibuli a svazek bylinek vyhoďte a zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky.
- Kousky masa a zeleniny vraťte zpět do polévky a přiveďte ji k varu. Do vroucí polévky dejte játrové knedlíčky a vařte zhruba 10-15 minut.
- Nakonec do polévky vsypte nudle a vařte do změknutí. Při podávání přidejte trochu nasekané jarní cibulky.
Vyzkoušejte také:
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu