Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky

Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    1 hodina 20 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    2 hodiny

Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky

Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky je polévka, kterou připravuji mnoho let, protože jsem tento recept zdědila od babičky. Tato polévka se dá připravit z hovězího i kuřecího masa, záleží na vaší volbě.

Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky suroviny

Suroviny na játrové knedlíčky

  • 100 g vepřových jater
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • lžička sušené majoránky
  • hrst čerstvé petrželové natě
  • strouhanka podle potřeby
  • sůl & pepř

Suroviny na vývar

  • 200-300 g masa s kostí
  • 2 bobkové listy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 2 hrsti nudlí
  • čerstvý tymián a petrželka ve svazku
  • jarní cibulka k podávání
  • sůl & pepř

Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy

  1. Nejprve budeme připravovat vývar. Maso dejte do hrnce s vodou, přidejte přepůlenou cibuli, mrkve, petržel i celer. Přidejte také čerstvé bylinky ve svazku (tymián a petrželku) a dva bobkové listy. Vývar vařte zhruba hodinu a půl.
  2. Mezitím, co se vývar vaří, tak si připravte játrové knedlíčky.
  3. Jak připravit játrové knedlíčky: Játra si očistěte, odblaňte a společně s vejcem je rozmixujte na hladkou směs. Přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustější těsto. Z těsta vytvarujte stejně velké kuličky a ty dejte vychladit do lednice.
  4. Vývar si sceďte a maso odeberte od kosti. Cibuli a svazek bylinek vyhoďte a zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky.
  5. Kousky masa a zeleniny vraťte zpět do polévky a přiveďte ji k varu. Do vroucí polévky dejte játrové knedlíčky a vařte zhruba 10-15 minut.
  6. Nakonec do polévky vsypte nudle a vařte do změknutí. Při podávání přidejte trochu nasekané jarní cibulky.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Terka

      Vypadá krásně určitě vyzkouším

    • Soňa Weiner

      A které maso na to používáš? Kuřecí?

      • Jana Zajíčková

        Hovězí nebo kuřecí, záleží, co mám zrovna při ruce. Přeji krásné svátky Soni.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..