Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    0 minut
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    801

Podle výživových specialistů bychom měli jíst rybu alespoň dvakrát týdně. Tato skvělá tuňáková pomazánka vám tento limit pomůže splnit, navíc je chutná, zdravá a velmi jednoduchá na přípravu.

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou je lehká, zdravá forma pomazánky, která se hodí k oblíbenému pečivu. Existuje několik způsobů, jak si můžete tuto pomazánku připravit. Já dnes zvolila zdravější formu s lučinou a jarní cibulkou, kde základem je tuňák v konzervě. Tuto pomazánku bych mohla jíst téměř pořád, jelikož pokaždé přidám jiné ingredience.

Suroviny na přípravu tuňákové pomazánky:

  • Tuňák v konzervě ve vlastní šťávě – 100g bez šťávy, pouze obsah masa
  • Lučina linea – 60g
  • Jarní cibulka – 1ks včetně natě
  • Citron – pár kapek
  • Sůl, pepř a kmín – na dochucení

Postup přípravy tuňákové pomazánky:

  1. Vylijeme z tuňáka šťávu a rozmačkáme najemno.
  2. Zakápneme pár kapkami citronu.
  3. Přidáme nakrájenou jarní cibulku na kolečka včetně natě.
  4. Poté přimícháme lučinu, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vše promícháme dohromady.
  5. Nakonec jsem ozdobila zbylou natí jarní cibulky.
  6. Pomazánku dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat s oblíbeným pečivem.

Chutnala vám tuňáková pomazánka s jarní cibulkou? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Marie Švarcová

      Vypadá lákavě!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..