Fitness dýňovka podle Lucie (bez smetany)

Fitness dýňovka podle Lucie (bez smetany)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    578

Břicháč Tom je pro mě inspirací v kuchyni, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness dýňovka podle Lucie je klasická dýňová polévka tak, jak se připravuje v mnoha receptech. Na zjemnění polévky je zde použité kokosové mléko. Já sama osobně ráda přidávám do dýňové polévky 1 chilli papričku.

Ingredience na dýňovku podle Lucie

  • 450 g dýně Hokkaido
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • 100 ml kokosového mléka
  • 0,5-1 l zeleninový bujón, vývar nebo voda
  • hrst dýňových semínek
  • sůl & pepř

TIP: Okořeňte polévku polovinou lžíce curry koření nebo špetkou kurkumy. Obě ingredience dodají polévce správný šmrnc a navíc pomáhají při spalování tuků.

Fitness dýňovka podle Lucie postup přípravy

  1. Dýni si očistěte, nemusíte jí loupat, pouze jí zbavte ošklivých míst a prostředku s dužinou a semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci si na lžíci másla orestujte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky. Restujte dozlatova a poté přidejte kousky očištěné dýně. Přidejte česnek pokrájený na plátky a nakrájenou chilli papričku bez semínek a zalijte horkým zeleninovým vývarem nebo alternativně vodou.
  3. Vařte do změknutí dýně cca 20 minut a poté odstavte z plamene.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou a krémovou směs a poté vmíchejte kokosové mléko. Vše promíchejte.
  5. Na závěr polévku dochuťte solí a pepřem.
  6. Dýňová semínka si orestujte na sucho na pánvi a poklaďte je na vrch polévky.
  7. Dobrou chuť.

TIP: Můžete sehnat předem zmrazenou dýni na kostičky nebo si nakoupit dýni dopředu, uvařit ji ve vodě, rozmixovat na pyré a pyré dále zpracovávat v ostatních receptech s dýní.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..