Křupavé cuketové bramboráky

Křupavé cuketové bramboráky
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    171

Cuketa je nejvíce využívána během léta, jelikož sezóna cuket je v Česku od června do října. Její plody mohou dosáhnout délky až 40 cm, ale na vaření používáme především cukety menší velikosti. Díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů je důležitou součástí zeleninových jídel, ať už syrových či tepelně zpracovaných. My si dnes z cukety připravili cukeťáky.

Křupavé cuketové bramboráky jsou výborné a za mě určitě lepší než klasické bramboráky připravené z brambor. Cukeťáky jsou odlehčené, plné vitamínů a příprava je mnohem rychlejší. My cukeťáky klasicky smažíme, jelikož jsou pak křupavé, ale kdo chce zdravější verzi, může si je upéct v troubě.

Suroviny – Křupavé cuketové bramboráky

  • Cuketa
  • Vejce
  • Mléko
  • Hladká mouka
  • Česnek dle chuti, prolisovaný
  • Majoránka dle chuti
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Sádlo/olej na smažení

Postup přípravy – Křupavé cuketové bramboráky

  • Připravíme si větší mísu a omytou cuketu nastrouháme najemno a vymačkáme z ní vodu.
  • Přidáme 2 vejce, hladkou mouku a trochu mléka tak, aby nám vznikla kašovitá hmota.
  • Podle chuti přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  • Na rozpáleném sádle či oleji smažíme tenké cuketové bramboráky dozlatova z obou stran a poté je dáváme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  • Hotové cukeťáky ihned podáváme.

TIP:

  • Pokud cuketa chutná hořce, neměli byste ji jíst syrovou ani tepelně upravenou.
  • Před přípravou malý syrový kousek cukety ochutnejte a chuť musí být neutrální nebo nasládlá.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Křupavé cuketové bramboráky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..