Quesadillas s krevetami (quesadilla de camaron)

Quesadillas s krevetami
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    443

Mexická kuchyně je jedna z nejlepších vůbec. Při návštěvě Mexika mě uchvátilo jedno jídlo, které jsem si dal v Mexickém baru k točenému pivu – quesadillas de camaron. Tyto výborné quesadillas si jednoduše připravíte sami doma.

Quesadillas s krevetami je opravdu úžasné jídlo, které není složité na přípravu. Krevety v naší kuchyni nejsou nijak zvlášť oblíbené a dokazuje to i fakt, že ve většině mexických restaurací u nás toto jídlo není k dostání. V Mexiku je ale situace jiná, protože mexičané se zaměřují na mořské plody, ochutnáte zde často tyto quesadillas nebo třeba tacos s humrem, rybou a další chuťovky.

Suroviny na quesadillas s krevetami

  • 450 g loupaných krevet
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • špetka chilli
  • sůl & pepř
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá jalapeňo paprička
  • 8 středně velkých pšeničných placek (nebo 16 malých)
  • 4 lžíce másla (v horším případě oleje)
  • 1/2 červené cibule
  • 100 g Goudy
  • 100 g Cheddaru
  • K podávání: čerstvý koriandr, zakysaná smetana, avokádo, limeta

Postup přípravy krevetových quesadillas

  1. Nejprve je potřeba si namarinovat krevety. Oloupané a očištěné malé krevety namarinujte ve směsi se 4 lžícemi limetkového džusu a lžičkou sušeného chilli. Přidejte špetku soli a pepře. Marinujte zhruba 10 minut a poté limetkovou šťávu slijte.
  2. Na pánvi rozpusťte na středním plameni  2 lžíce másla. Na másle orestujte najemno nasekanou červenou cibuli a prolisovaný česnek. Jakmile cibule zprůhlední, přidejte nakrájenou papričku jalapeňo na drobné kostičky a krevety, které restujte minutku z každé strany. Směs krevet a zeleniny dejte na talíř na stranu.
  3. Nyní je potřeba si připravit tortilly. Pánev si vytřete papírovým ubrouskem a přidejte trochu másla a nechte ho rozpustit. Položte na pánev tortillu a z každé strany ji prohřejte. Tortillu několikrát po 10 sekundách otočte na další stranu dokud se na ní nezačnou tvořit puchýřky (vzduchové kapsy).
  4. Na každou tortillu dejte trochu nastrouhané goudy a trochu strouhaného čedaru, přidejte směs s krevetami, trochu čerstvé červené cibule nasekané najemno a trochu nasekaného koriandru. Placku překlopte v polovině a ještě na pánvi prohřejte.
  5. Quesadillu můžete přepůlit. Servírujte s nakrájeným avokádem, měsíčky limetky, koriandrem, zakysanou smetanou a popřípadě salsou verde, která k mořským plodům perfektně sedí.

Chutnaly vám krevetové quesadillas se sýrem? Vyzkoušejte také:

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..