Přidat recept Přidat recept

Chilli con carne s mletým hovězím

  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    400

Chilli con carne s mletým hovězím

Chilli con carne s mletým hovězím masem (známé i jen jako chilli) je naprostá klasika. Tento recept je dokonce tak oblíbený, že v americkém státě Texas je hlavním národním pokrmem známým pod názvem Texas chilli. V případě, že dodržíte jednoduchý postup, tak dostanete zdravé, vyvážené a chuťově skvělé jídlo. Jako přílohu jsem zvolil rýži.

Suroviny k přípravě chilli con carne:

  • 240 g celozrnná rýže
  • 100 g červená cibule (může být i bílá)
  • 100 g červená paprika
  • čerstvá chilli paprička (volitelné)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 konzerva červených fazolí (400 g)
  • 1 lžička sladké pálivé papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 400 g mleté hovězí maso
  • 300 ml hovězí vývar (můžete použít i drůbeží)
  • 1 konzerva rajčat (400 g)
  • sůl & pepř

Postup přípravy chilli con carne

  1. Cibuli si nakrájejte najemno, očistěte papriku a nakrájejte ji na nudličky. Česnek buďto prolisujte nebo nasekejte najemno.
  2. Do hluboké pánve dejte rozehřát lžíci olivového oleje, přidejte cibuli, česnek, kajenský pepř, sladkou papriku, uzenou papriku a restujte 3 minuty.
  3. Nyní přidejte hovězí maso a za stálého míchání jej restujte. Snažte se maso od sebe oddělovat. Ke směsi přilijte hovězí vývar, rajčata a fazole. Dochuťte solí, pepřem a vařte dalších 20 minut na mírném plameni.

Pamatujte, že správné chilli con carne má být šťavnaté a husté. Najdete jen málo jídel do kterého perfektně sedí pálivá chuť chilli právě tak jako v chilli con carne.

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X