Tagliatelle s lososem a brokolicí

  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    569

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Tagliatelle s lososem a brokolicí je jednoznačně jedno z mých nejoblíbenějších a zároveň nejjednodušších jídel, co znám. Recept je jednoduchý, zdravý a velmi chutný. Jídlo je také vhodné pro pescetariány.

Ingredience, které na tagliatelle s lososem a brokolicí potřebujete:

  • brokolice
  • máslo a olej
  • losos
  • těstoviny tagliatelle
  • sůl a pepř

Já dělám lososa s tagliatelle na vícero způsobů a smetana, čerstvý kopr, citronová šťáva, česnek a bílé víno jsou ty správné ingredience po kterých sáhnout. Tyto ingredience nepoužívejte všechny dohromady, ale pokuste se najít vybalancovanou alternativu, která bude chutnat především vám.

tagliatelle s lososem a brokolicí

Jak připravit chutné tagliatelle s lososem?

Oberte brokolici na růžičky a nakrájet je na menší kousky, poté brokolici na 5 min povařte ve vroucí osolené vodě. Brokolici sceďte a vodu nechte na těstoviny. Tagliatelle uvařte podle návodu ve stejné vodě, ve které jste dělali brokolici dokud nebudou na skus tvz. al dente. Nyní si připravte lososa, opatrně odkrojte kůži a poté filet z lososa nakrájejte na středně velké kostky. Plochou stranou nože si rozmáčkněte 3 stroužky česneku. Rozpalte si na pánvi olivový olej napůl s máslem a česnek orestujte do zlatova, nyní ho vyndejte a do pánve přidejte kousky lososa a začněte restovat. Po 2 minutách přilijte 50 ml bílého vína a zredukujte ho (restujte dokud se neodpaří z vína alkohol). Lososa osolte a opepřete čerstvě nadrceným černým pepřem a ze všech stran orestujte. Nyní snižte plamen na minimum a přidejte k lososovi vařenou brokolici s těstovinami. Důkladně promíchejte a přidejte 50 ml smetany ke šlehání. Máte hotovo.

Pokud máte rádi italské recepty, doporučuji vyzkoušet také:

Tip: Pokud máte rádi parmazán, můžete jídlo ještě na závěr lehce posypat, já to však nedělám.
Tip: Ačkoli je jídlo velmi jednoduché na přípravu je důležité ho nepřekombinovat surovinami. Většina kuchařů v případě přidávání smetany do receptu nepřidává česnek.
Tip: Pokud jste v receptu nepoužili bílé víno, tak talíř můžete lehce zakápnout čerstvou citronovou šťávou.
Tip: Pokud budete používat uzeného lososa, tak na závěr přidejte hrst nasekaného čerstvého kopru. Nepřidávejte smetanu ani česnek.

Suroviny

    Postup

    Brokolici si rozdělte na menší růžičky, lososa zbavte kůže a nakrájejte na středně velké kostky a pokud v receptu budete používat česnek, tak jej plochou stranou nože rozmáčkněte.

    Krok 1

    Připravenou brokolici dejte do vroucí osolené vody na zhruba 5 minut, tak aby brokolice změkla. Brokolici sceďte, dejte stranou a ve stejné vodě uvařte těstoviny tagliatelle podle návodu na obalu.

    Krok 2

    Na pánvi rozpalte olej s máslem a zarestujte česnek, který poté vyjměte. Přidejte kousky lososa a 2 minuty je restujte. Poté přidejte 50 ml suchého bílého vína a to zredukujte. Kousky lososa osolte, opepřete a ze všech stran orestujte (maximálně však 5 minut).

    Krok 3

    Nyní snižte plamen na minimum a přidejte brokolici s těstovinami, 50 ml smetany ke šlehání a důkladně promíchejte.

    Závěrem

    Nyní servírujte pokrm v hlubokém talíři, ještě jídlo posypte čerstvě namletým černým pepřem a můžete podávat. Doporučuji si přečíst tipy, které jsou v horní části tohoto receptu. Dobrou chuť :-)

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Marie Svarcova

      Teda to je dobrota!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..