Italský salát Caprese (svěží a lehký)

Italský salát Caprese
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    N/A
  • Porce
    8
  • Ready In
    10 min

Italský salát Caprese

Tento italský salát Caprese je jedním z nejjednodušších receptů na saláty se kterými se setkáte. K jeho přípravě vám stačí doslova 3 kroky a máte hotovo. Díky rajčatům je salát zdravý, podle Healthline jsou hlavním zdrojem antioxidantu lykopenu, který snižuje riziko srdečních onemocnění a rakoviny.

Co je to italský salát Caprese?

Pravděpodobně jste Caprese salát viděli v menu v restauraci nebo jste na něj na internetu narazili, ale co to znamená? Podle autentické italské restaurace Vero Amore znamená Caprese salát doslova “salát z Capri”. Je to perfektní italské jídlo, protože použité suroviny vytvářejí italskou trikoloru. Do tohoto salátu se dokonce nemusí přidávat dresing, ocet nebo olej. Postačí vám pouze tři ingredience: rajčata (červená), mozarella (bílá) a bazalka (zelená). Salát Caprese je vhodný jako předkrm nikoli hlavní chod.

Suroviny pro salát Caprese

Já do svého receptu používám:

  • rajčata
  • listy bazalky
  • mini mozarellové kuličky
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • sůl a pepř

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Výživové údaje

na 1 porci

  • Daily Value*
  • Kalorie: 107 kcal
  • Bílkoviny: 5 g
  • Tuky: 7 g
  • Cukry: 3 g

    Postup

    Nejprve je potřeba si rajčata nakrájet na libovolně veliké kousky a bazalku na tenké proužky.

    Krok1

    Ve velké míse smíchejte veškeré suroviny a nakonec salát osolte a opepřete podle chuti.

    Závěrem

    Tento salát Caprese je nejlepší studený, proto jej nechávám zhruba 20 minut odpočinout v lednici než jej servíruji.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..