Přidat recept Přidat recept

Autentické avokádové guacamole

autentické avokádové guacamole
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    306

Toto autentické avokádové guacamole je můj oblíbený mexický pokrm. Je to taková avokádová salsa Aztéků, která se používá jako pomazánka nebo jako přísada k dalším pokrmům. Zkuste toto guacamole připravit třeba k nachos, do hamburgerů nebo ke quesadillám, hodí se téměř k jakémukoli jídlu. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, tak tento recept budete zaručeně milovat. Před samotnou přípravou doporučuji zhlédnout článek 10 nejčastějších chyb při přípravě guacamole.

Suroviny, které lze přidat, ale nedoporučuji salsu překombinovat:

  • koriandr
  • zakysaná smetana
  • kajenský pepř
  • kukuřice
  • slanina

Pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak v receptu nepoužívejte chilli papričky jalapeňos.

Suroviny

Autentické avokádové guacamole

Postup

Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.

Krok 1

Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.

Krok 2

V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.

Závěrem

Pokud jste směs důkladně promíchali, tak ho můžete ihned servírovat. Nezapomeňte, že guacamole je nejlepší v den přípravy sníst. Guacamole je vynikající k mnoha pokrmům. Pokud jej budete správně uchovávat, jak je popsáno v článku odkazovaném výše, tak vám pár dní může v lednici vydržet.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Průměrné hodnocení:
  • 5 / 5
Celkem ohodnotilo:( 1 )
  • Anca

    Pro mě je guacamole závislost. díky za tip s namočením cibule

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X