Autentické avokádové guacamole

autentické avokádové guacamole
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    8
  • Celkový čas
    20 min

Autentické avokádové guacamole

Toto autentické avokádové guacamole je můj oblíbený mexický pokrm. Je to taková avokádová salsa Aztéků, která se používá jako pomazánka nebo jako přísada k dalším pokrmům. Zkuste toto guacamole připravit třeba k nachos, do hamburgerů nebo ke quesadillám, hodí se téměř k jakémukoli jídlu. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, tak tento recept budete zaručeně milovat. Před samotnou přípravou doporučuji zhlédnout článek 10 nejčastějších chyb při přípravě guacamole.

Suroviny na autentické avokádové guacamole

  • 1 cibule
  • 2 zralé rajčata
  • 3 zralá avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky nasekaných papriček jalapeňos
  • 2 lžičky šťávy z limety
  • lžička soli dle chuti

TIP: Pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak v receptu nepoužívejte chilli papričky jalapeňos.

Suroviny, které lze přidat, ale nedoporučuji salsu překombinovat:

  • koriandr
  • zakysaná smetana
  • kajenský pepř
  • kukuřice
  • slanina

Vyzkoušejte také:

    Postup

    Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.

    Krok1

    Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.

    Krok2

    V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.

    Závěrem

    Pokud jste směs důkladně promíchali, tak ho můžete ihned servírovat. Nezapomeňte, že guacamole je nejlepší v den přípravy sníst. Guacamole je vynikající k mnoha pokrmům. Pokud jej budete správně uchovávat, jak je popsáno v článku odkazovaném výše, tak vám pár dní může v lednici vydržet.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Anca

      Pro mě je guacamole závislost. díky za tip s namočením cibule

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..