-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce8
-
Celkový čas20 min
Autentické avokádové guacamole
Toto autentické avokádové guacamole je můj oblíbený mexický pokrm. Je to taková avokádová salsa Aztéků, která se používá jako pomazánka nebo jako přísada k dalším pokrmům. Zkuste toto guacamole připravit třeba k nachos, do hamburgerů nebo ke quesadillám, hodí se téměř k jakémukoli jídlu. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, tak tento recept budete zaručeně milovat. Před samotnou přípravou doporučuji zhlédnout článek 10 nejčastějších chyb při přípravě guacamole.
Suroviny na autentické avokádové guacamole
- 1 cibule
- 2 zralé rajčata
- 3 zralá avokáda
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky nasekaných papriček jalapeňos
- 2 lžičky šťávy z limety
- lžička soli dle chuti
TIP: Pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak v receptu nepoužívejte chilli papričky jalapeňos.
Suroviny, které lze přidat, ale nedoporučuji salsu překombinovat:
- koriandr
- zakysaná smetana
- kajenský pepř
- kukuřice
- slanina
Vyzkoušejte také:
Postup
Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.
Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.
V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.
Závěrem
Pokud jste směs důkladně promíchali, tak ho můžete ihned servírovat. Nezapomeňte, že guacamole je nejlepší v den přípravy sníst. Guacamole je vynikající k mnoha pokrmům. Pokud jej budete správně uchovávat, jak je popsáno v článku odkazovaném výše, tak vám pár dní může v lednici vydržet.
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Autentické avokádové guacamole
Follow The Directions
Konzistence vašeho guacamole je zcela na vás. Pokud dáváte přednost hrubší konzistenci, pak úplně nezmačkejte avokádo a rajčata a cibuli nakrájejte také na trochu větší kousky. Pokud dáváte přednost hladšímu guacamole, důkladně rozmačkejte avokádo a ostatní ingredience nakrájejte na jemné kostky. Já preferuji napůl rozmačkané vidličkou tak, aby byly v guacamole stále kousky avokáda a lépe vynikla jejich skvělá chuť.
Cibuli si nakrájejte na kostičky (můžete jako já použít pomocníka) a poté ji dejte na 20 minut do studené vody, abyste ji zbavili silného až štiplavého zápachu a chuti. Mezitím si rozpulte rajčata a zbavte je jádra se semínky a poté je stejným způsobem jako cibuli. Cibuli slijte nebo nechte odkapat a odložte společně s rajčetem stranou.
V míse rozmačkejte ideálně vidličkou vaše zralé avokáda. Poté nastrouhejte nebo prolisujte do směsi stroužek česneku. Přidejte lžičku soli (nebojte se guacamole více osolit) a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s nakrájenými papričkami.
Hodnocení receptu