- Difficulty: Hard
- 13 839 zhlédnutí
-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce6
-
Celkový čas40 min
Nebe v hubě (ořechovo-medové řezy)
Nebe v hubě je oblíbený desert, který připravuji dětem celkem často. Miluji dokonalé spojení ořechů, medu a krému. Jakmile budete mít Nebe v hubě hotové, tak jej určitě nechte odležet do druhého dne.
Suroviny k přípravě desertu ‘Nebe v hubě’
Těsto:
- 500 g hladká mouka
- 200 g cukru
- 200 g rozehřátého másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky sody
- 2 lžičky mléka
Směs:
- 350 g nasekaných vlašských ořechů
- 80 g cukru
- 120 g másla
- 3 lžíce medu
Krém:
- 100 g cukru
- 300 ml mléka
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce solamylu
- 250 g másla
- salko (1/2 balení)
Postup přípravy ořechovo-medového řezu
- Suroviny na těsto zadělejte a poté jej rozdělte na 2 poloviny. Vzniklé těsto rozválejte na 2 plechy. Jednu placku rovnou dejte péct do trouby na 175 stupňů na 10-15 minut.
- Veškeré ingredience na směs dejte do pánve a dozlatova osmažte. Tuto horkou směs je potřeba nanést na neupečenou placku (směs vám nesmí vychladnout).
- Tuto placku s ořechy dejte také péct na 175 stupňů na 10-15 minut.
- Krém vytvoříte tak, že smícháte 100 g cukru, 300 ml mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce solamylu a krátce povaříte. Po vychladnutí zašlehejte 250 g másla a polovinu salka.
- Nyní první upečenou a vychladlou placku pořádně potřete tuzemským rumem tak, aby se vsákl.
- Poté stejnou placku potřete vrstvou krému a na krém položte placku s ořechy.
Vyzkoušejte také například španělské ptáčky s rýží nebo kakaové (low-carb) muffiny.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews