Nebe v hubě (ořechovo-medové řezy)

Nebe v hubě (sladký desert)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    40 min

Nebe v hubě (ořechovo-medové řezy)

Nebe v hubě je oblíbený desert, který připravuji dětem celkem často. Miluji dokonalé spojení ořechů, medu a krému. Jakmile budete mít Nebe v hubě hotové, tak jej určitě nechte odležet do druhého dne.

Suroviny k přípravě desertu ‘Nebe v hubě’

Těsto:

  • 500 g hladká mouka
  • 200 g cukru
  • 200 g rozehřátého másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky sody
  • 2 lžičky mléka

Směs:

  • 350 g nasekaných vlašských ořechů
  • 80 g cukru
  • 120 g másla
  • 3 lžíce medu

Krém:

  • 100 g cukru
  • 300 ml mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce solamylu
  • 250 g másla
  • salko (1/2 balení)

Nebe v hubě desert

Postup přípravy ořechovo-medového řezu

  1. Suroviny na těsto zadělejte a poté jej rozdělte na 2 poloviny. Vzniklé těsto rozválejte na 2 plechy. Jednu placku rovnou dejte péct do trouby na 175 stupňů na 10-15 minut.
  2. Veškeré ingredience na směs dejte do pánve a dozlatova osmažte. Tuto horkou směs je potřeba nanést na neupečenou placku (směs vám nesmí vychladnout).
  3. Tuto placku s ořechy dejte také péct na 175 stupňů na 10-15 minut.
  4. Krém vytvoříte tak, že smícháte 100 g cukru, 300 ml mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce solamylu a krátce povaříte. Po vychladnutí zašlehejte 250 g másla a polovinu salka.
  5. Nyní první upečenou a vychladlou placku pořádně potřete tuzemským rumem tak, aby se vsákl.
  6. Poté stejnou placku potřete vrstvou krému a na krém položte placku s ořechy.

Vyzkoušejte také například španělské ptáčky s rýží nebo kakaové (low-carb) muffiny.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Evik

      Výborné 😊 příště určitě připravím zase

    • Veroniq

      dnes jsem poprvé připravila a je fakt skvělý

    • Maxova

      Můj nejoblíbenější dezert vůbec

    • Naďa

      Krém byl moc řídkej a tekl, příště zkusím jiný recept bez kondenzovaného mléka.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..