Nejlepší krupicová kaše (zdravá a lehká)

Nejlepší krupicová kaše (zdravá a lehká)
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    162

Nejlepší krupicová kaše (zdravá a lehká)

Nejlepší krupicová kaše je zdravá a lehká forma sladké snídaně. Na této snadné a základní krupicové kaši si pochutnají nejen děti ale i dospělí. Každý má rád krupicovou kaši jinak. V tomto receptu najdete dvě varianty, jedna je s čokoládou a druhá s karamelizovanými jablky.

Suroviny na nejlepší krupicovou kaši

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce krupičky
  • máslo na vymazání hrnce
  • 1 lžička třtinového cukru

S čokoládou

  • 20 g čokolády

S karamelizovanými jablky

  • 1 jablko
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce vody

TIP: Můžete kaši posypat instantním kakaovým nápojem typu Granko a přidat kolečka banánu popř. lžičku másla.

Nejlepší krupicová kaše postup přípravy

  1. Do půl litru mléka dejte 4 lžíce krupičky a důkladně promíchejte.
  2. Menší hrnec nebo kastrůlek vymažte máslem. Přidejte mléko s krupičkou a na středním plameni prohřívejte.
  3. Zhruba po 5 minutách důkladného míchání vám kaše zhoustne a bude krémová. Dochuťte cukrem nebo sladidlem.
  4. S čokoládou: krupicovou kaši posypte strouhanou čokoládou
  5. S karamelizovanými jablky: Oloupejte jablko, vykrájejte bubáky a vnitřek. Nakrájejte ho na plátky. Na pánev dejte jablka, skořici, sirup a trošku vody. Jakmile jablka po chvilce restování změknou a voda se vypaří máte hotovo. Podávejte na krupicovou kaši.

TIP: Někdo má rád k podávání trošku másla. Můžete přidat lžičku másla a poté přidat topping.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X