Tvarohový Lindt termix low carb

  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    3

Tvarohový Lindt termix low carb patří mezi mé oblíbené tvarohové “jogurty”. Tvaroh je vynikající na všechny způsoby – na slano, na sladko, do koláče, dortu, či do pomazánek.

Tvaroh je vysoce koncentrovaná bílkovina, která obsahuje minimum sacharidů, větší množství vápníku, draslíku, ale také vitamínu B2. Je to takový malý zázrak pro každého, kdo se věnuje zdravé výživě.

Suroviny

  • Hořká čokoláda – nejméně 70% kakaa, já používám Lindt, ale můžete využít jakoukoli
  • Tvaroh – nejlépe plnotučný
  • Smetana – ke šlehání 33%
  • Bobulovité ovoce – já používám jahody, maliny, borůvky

 

Postup přípravy na tvarohový Lindt termix low carb

Připravíme si nádoby, ve kterých budeme chtít termix podávat. Někdo má rád klasickou keramickou misku, jiný zase skleničku na nožičce. Servírování necháme pouze na Vás.

Smetanu ke šlehání svaříme s hořkou čokoládou (nejméně 70% kakaa), odstavíme z plotýnky a přidáme tvaroh. Takto připravený tvarohový Lindt termix přendáme do připravených skleniček, poklademe bobulovitým ovocem a necháme vychladit.

 

Neváhejte a vyzkoušejte také recept na nízkosacharidové (low carb) cini minis, které se skvěle hodí jako snídaně.

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..