-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hod
Low carb jogurtové pečivo
Low carb jogurtové pečivo zvládne každý. Jeho nenáročnost Vás překvapí. Navíc je nadýchané, omezené na příjem sacharidů a ještě skvěle chutná. Pokud máte chvíli čas, tak určitě vyzkoušejte i Vy. Můžete upéct buď housky nebo bochník chleba.
Suroviny na low carb jogurtové pečivo
- 150 g tučného jogurtu (10% tuku)
- 4 ks vejce
- 5 g sůl
- 80 g lněné semínko
- 20 g psyllium nebo jiná náhražka cukru
- 50 g semínek (dýňových, slunečnicových…)
- 3 g prášku do pečiva
Vyzkoušejte také:
Postup
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.
Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.
Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.
Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.
Závěrem
Po stanovené době vyndáme chléb z trouby a necháme vychladnout. Poté můžeme nakrájet a podávat. Chléb si můžete připravit podle chuti. Do těsta můžete přidat různé koření, například kmín, česnek, sušená cibule nebo parmezán.
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Low carb jogurtové pečivo
Follow The Directions
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.
Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.
Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.
Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.
Ohodnotit recept