Low carb jogurtové pečivo

Low carb jogurtové pečivo
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 562

Low carb jogurtové pečivo

Low carb jogurtové pečivo zvládne každý. Jeho nenáročnost Vás překvapí. Navíc je nadýchané, omezené na příjem sacharidů a ještě skvěle chutná. Pokud máte chvíli čas, tak určitě vyzkoušejte i Vy. Můžete upéct buď housky nebo bochník chleba.

Suroviny na low carb jogurtové pečivo

  • 150 g tučného jogurtu (10% tuku)
  • 4 ks vejce
  • 5 g sůl
  • 80 g lněné semínko
  • 20 g psyllium nebo jiná náhražka cukru
  • 50 g semínek (dýňových, slunečnicových…)
  • 3 g prášku do pečiva

Vyzkoušejte také:

    Postup

    Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.

    Krok 1

    Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.

    Krok 2

    Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.

    Krok 3

    Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.

    Závěrem

    Po stanovené době vyndáme chléb z trouby a necháme vychladnout. Poté můžeme nakrájet a podávat. Chléb si můžete připravit podle chuti. Do těsta můžete přidat různé koření, například kmín, česnek, sušená cibule nebo parmezán.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..