Retro vajíčková pomazánka od babičky

Luxusní vajíčková pomazánka
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    15 min

Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a často se stává, že i ve vaší lednici najdete hojné množství ať barvených, tak nebarvených vajíček. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vaječná pomazánka!”

Retro vajíčková pomazánka je domácí pomazánka, která je velmi snadná na přípravu a vystačíte si s několika základními ingrediencemi. Podobné pomazánky už připravovaly naše babičky (konkrétně i ta moje). K této pomazánce se skvěle hodí třeba tyto domácí housky bez kynutí.

Suroviny na retro vajíčkovou pomazánku od babičky

  • 6 uvařených vajec (natvrdo)
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 cibule
  • sůl & pepř
  • čerstvé bylinky: pažitka nebo petrželka

TIP: Místo obyčejné cibule můžete použít i jarní cibulku s natí.

Postup přípravy retro vajíčkové pomazánky

  1. Uvařte si 6 vajec natvrdo, slijte a nechte vychladnout ve studené vodě. Mezitím si najemno nakrájejte cibuli nebo jarní cibulku a bylinky.
  2. Vychladnuté vejce si oloupejte a v misce je rozmačkejte vidličkou. K vejcím přidejte lžičku plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy a nakrájenou cibuli s bylinkami. Pomazánku dobře promíchejte a poté dochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem.
  3. Pomazánku nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
  4. Vychlazenou pomazánku podávejte k pečivu nebo použijte na chlebíčky či jiné pohoštění.

TIP: Doporučuji použít vejce z domácího chovu, která jsou chuťově lepší a navíc mají krásnou barvu.

Chutnala vám retro vajíčková pomazánka od babičky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Retro vajíčková pomazánka všech dob

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • eviska

      Dělám úplně stejnou. Klasika která neomrzí.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..