- 8 března, 2021
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 5 / 5


-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Zhlédnutí85
Vynikající dušené červené zelí
Toto vynikající dušené červené zelí se hodí ke klasickým českým pokrmům jako jsou výpečky, plněné knedlíky uzeným masem aj.
Suroviny k přípravě dušeného červeného zelí:
- 1 sklenice červeného zelí (se sterilovaným zelím ve sladkokyselém nálevu)
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 plátky slaniny
- 1 bílá cibule
- 2-4 lžíce hladké mouky
- cukr a ocet na dochucení
Příprava zahuštěného dušeného zelí:
- Nejprve si vylijte obsah sklenice se sterilovaným červeným zelím do hrnce a přidejte sůl s drceným kmínem. Zalijte zelí vodou, tak aby bylo ponořené a vařte přibližně 20 minut na mírném plameni.
- Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo (nebo sádlo) a orestujte slaninu, poté přidejte nakrájenou cibuli a orestujte do zlatova. Nakonec slaninu s cibulkou zaprašte hladkou moukou a přibližně dvě minutky míchejte. Směs přidejte do hrnce se zelím a ještě pár minut povařte. Nakonec zelí dochuťte cukrem a octem.
Tímto způsobem si lze připravit kysané i bílé zelí. Jak vám toto dušené červené zelí chutnalo? Děláte ho jinak? Podělte se s ostatními v komentářích. Vyzkoušejte také tuto luxusní avokádovou pomazánku s vejci.
Mohlo by se vám líbit










Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu