Vynikající dušené červené zelí (zahuštěné)

Vynikající dušené červené zelí (zahuštěné)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    2 865

Vynikající dušené červené zelí

Toto vynikající dušené červené zelí se hodí ke klasickým českým pokrmům jako jsou výpečky, plněné knedlíky uzeným masem aj.

Suroviny k přípravě dušeného červeného zelí:

  • 1 sklenice červeného zelí (se sterilovaným zelím ve sladkokyselém nálevu)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 plátky slaniny
  • 1 bílá cibule
  • 2-4 lžíce hladké mouky
  • cukr a ocet na dochucení

Příprava zahuštěného dušeného zelí:

  1. Nejprve si vylijte obsah sklenice se sterilovaným červeným zelím do hrnce a přidejte sůl s drceným kmínem. Zalijte zelí vodou, tak aby bylo ponořené a vařte přibližně 20 minut na mírném plameni.
  2. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo (nebo sádlo) a orestujte slaninu, poté přidejte nakrájenou cibuli a orestujte do zlatova. Nakonec slaninu s cibulkou zaprašte hladkou moukou a přibližně dvě minutky míchejte. Směs přidejte do hrnce se zelím a ještě pár minut povařte. Nakonec zelí dochuťte cukrem a octem.

Plněné bramborové knedlíky uzeným a červeným zelím

Tímto způsobem si lze připravit kysané i bílé zelí. Jak vám toto dušené červené zelí chutnalo? Děláte ho jinak? Podělte se s ostatními v komentářích. Vyzkoušejte také tuto luxusní avokádovou pomazánku s vejci.

 

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 2 )
    • Jana Michálková

      Mé oblíbené, krásně nafoceno 🙂

    • Sima

      Také mám ráda hustější 😍 výborné!

    • Eva

      To zítra udělám k výpečkům 😍

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X