Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    5
  • Ready In
    1,5 hod.

Když máte doma mrkev, hrášek a vepřové maso, tak je volba jasná a hned tu máme vepřové maso na mrkvi a hrášku.

Dušená mrkev s hráškem je velmi jednoduchý recept našich babiček, který si může každý předělat dle své chuti. Na dušené vepřové s mrkví mámě suroviny vždy doma. My do receptu ještě při dáváme chilli.

Suroviny – Dušená mrkev s hráškem

  • Mrkev – 500 g
  • Hrášek – 150 g
  • Vepřové maso – plec, kýta, pečeně – 500 g
  • Cibule – 2 ks
  • Olej – na restování
  • Máslo 30 g, špaldová mouka – 2 lžíce – na jíšku
  • Sůl, pepř, chilli – dle chuti
  • Vývar, voda – 1 l

Postup přípravy – Dušená mrkev s hráškem

  • Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou necháme ve větším hrnci restovat na oleji dozlatova.
  • Poté přidáme nakrájené maso na nudličky, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
  • Po orestování masa, přilijeme vývar. Pokud nemáme vývar, můžeme nahradit vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit cca 45 minut do  změknutí masa.
  • Poté přidáme oloupanou a nakrájenou mrkev na kolečka cca 0,5 cm nebo dle chuti a vaříme cca 10 minut do změknutí, poté přidáme hrášek a necháme ještě krátce povařit.
  • Dochutíme solí a pepřem, případně chilli dle chuti a připravíme si jíšku.
  • Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Důkladně promícháme a vmícháme do omáčky.
  • Omáčku necháme povařit cca 10 minut do zhoustnutí a podáváme například s vařeným bramborem.

Chutnala Vám dušené vepřové s mrkví? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Dušená mrkev s hráškem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..