Nakládané jalapeňos papričky

Nakládané jalapeňos papričky
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Jalapeňos jsou nejznámější mexické chilli papričky a zároveň ty nejchutnější. Připravte si tyto úžasné nakládané jalapeňos, které se hodí do burgerů, tortil, na pizzu a k dalším receptům.

Nakládané jalapeňos papričky jsou velmi známé a oblíbené. Naše roční spotřeba čítá něco kolem 10 sklenic, a tak jsme se rozhodli si vyrobit vlastní z přebytku chilli papriček, které pěstujeme ve skleníku. Nejraději mám nakládané jalapeňos, které jsou tmavě zelené, ty červené jsou skvělé k přípravě domácí sriracha omáčky nebo k výrobě zauzených papriček chipotle. Každý, kdo si tyto papričky kupuje ví, že by měly být v kyselejším nálevu proto nepřidávejte příliš cukru.

Suroviny na nakládané chilli papričky jalapeňos

Suroviny na nakládané jalapeňos papričky

  • 20 papriček jalapeňos
  • 500 ml čisté vody
  • 250 ml vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 3-4 lžíce cukru
  • 2 lžíce soli
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 lžičky kmínu

TIP: V originálním receptu od La Costeňa je zahrnutá i mrkev, můžete si mrkev nakrájet na kolečka a pár koleček přidat do sklenic k papričkám.

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy nakládaných papriček jalapeňos

  • Nejprve si papričky omyjte a zbavte je stopek. Papričky si nakrájejte na kolečka a stroužky česneku nakrájejte na plátky.
  • Sklenice si vyvařte, aby byly 100% čisté.
  • Pro přípravu nálevu si v hrnci smíchejte vinný ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, bobkový list, sušenou cibuli, kmín a vše přiveďte k varu.
  • Horkým lákem papričky zalijte tak, aby byly ponořené.
  • Jakmile papričky vychladnou, tak je skladujte v lednici. Pro jistotu můžete sklenice zavařit v pekáčku s trochou vody, kdy je budete zavařovat při teplotě 130°C po dobu 15-20 minut.
  • Jakmile sklenici otevřete, tak je skladujte v lednici.

Chutnaly vám nakládané jalapeňos papričky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nakládané jalapeňos papričky

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..