Salát s balkánským sýrem
Saláty jsou jednoduché na přípravu a navíc tvárné, záleží vždy na vás, co do salátu dáte. Existuje mnoho zeleniny, sýrů, masa a dalších surovin, které
Velikonoční zajíček (šlehačkový)
Na Velikonoce určitě nesmí chybět pomlázka, barvení vajec a plno dobrých jídel. U nás vždy připravujeme beránka nebo zajíčka. Velikonoční zajíček (šlehačkový) s kousky čokolády. Těsto
Brambory s brynzou
Brynza je oblíbený sýr, který se nejčastěji vyrábí z ovčího mléka a skvěle se hodí do velice jednoduchého receptu s novými brambůrky. Brambory s brynzou
Nejlepší houbová směs na topinky (k zavařování)
Každým rokem v září a říjnu vrcholí houbařská sezóna, ale co vše si z hub připravit? Vyzkoušejte tento recept na houbovou směs na topinky, která
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
Hledáte zdravější formu francouzských brambor nebo jen máte rádi zapečená jídla? Zkuste zapéct brambory s brokolicí, kuřecím masem, sýrem a smetanou! Zapečené brambory s brokolicí
Maďarské lečo s klobásou
Lečo je ideální letní jídlo, které nezabere příliš času na přípravu a obsahuje vše, co by vyvážené jídlo obsahovat mělo. Navíc zužitkujete sezónní zeleninu, která
Sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu
Nakládané okurky jsou oblíbené po celém světě a není divu. Spojení křupavých okurek a sladko-kyselého kořeněného nálevu dokáže vylepšit spoustu jídel, ale jsou vynikající i
Plněné papriky se šunkou a sýrem
Všechny druhy papriky obsahují vitamíny A, C a K. Nejbohatší na vitamíny je paprika červená. Papriky jsou zdrojem minerálů, jako je draslík, hořčík, fosfor a vápník
Rychlý rybízový koláč na plech
Rybíz červený je keř a jeho plody jsou malé, jedlé červené bobule s kyselou chutí. Bobulky rostou na větvičkách v malých hroznech. Samotný čerstvý rybíz
Sladkokyselý nálev na babiččiny okurky
Na mnoha zahrádkách se urodila první várka okurek “nakládaček”, které jsou oblíbené nejen čerstvě, ale také nakládané ve sladkokyselém nálevu. Vyzkoušejte tento osvědčený recept na