Luxusní meruňkový koláč s drobenkou

Luxusní meruňkový koláč s drobenkou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    20
  • Ready In
    1 hodina

Plody meruňky jsou peckovice oranžové barvy, dozrávající většinou uprostřed léta. Jsou výborně sladké, můžeme je jíst v čerstvém stavu, sušené, zavařené kompoty, džemy či marmelády. Dnes jsme pro přípravu vybrali babiččin luxusní meruňkový koláč s drobenkou.

Luxusní meruňkový koláč s drobenkou je výborný moučník, který připravujeme především v létě, když máme meruňky ze zahrádky. Navrch koláče jsme připravili drobenku, která na koláči dodá skvělou chuť s křupnutím.

Suroviny – Luxusní meruňkový koláč

  • Polohrubá mouka
  • Cukr krystal
  • Mléko
  • Olej
  • Kypřící prášek do pečiva
  • Vejce
  • Citronová kůra
  • Meruňky

Suroviny – Drobenka

  • Polohrubá mouka
  • Cukr krystal
  • Vanilkový cukr
  • Máslo

Postup přípravy – Luxusní meruňkový koláč

  • Připravíme si středně velkou mísu, ve které smícháme polohrubou mouku, cukr krystal, kypřící prášek do pečiva a citronovou kůru.
  • Přidáme mléko, olej, vejce a důkladně promícháme, až nám vznikne hustější těsto. Pokud by těsto bylo moc husté, přidáme víc mléka.
  • Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a vlijeme do něj připravené těsto na koláč.
  • Těsto poklademe vypeckovanými meruňkami nakrájených na půlky či čtvrtky co nejblíže vedle sebe slupkou dolů.
  • Připravíme si drobenku a posypeme celý plech s koláčem.
  • Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 30-40 minut.

Postup přípravy – Drobenka

  • V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem krystal a vanilkovým cukrem.
  • Přidáme změklé máslo a rukama vše promneme, až nám vznikne sypká směs, která po zmáčknutí vytvoří hrudky.

TIP:

  • Suchou špejlí vyzkoušejte, zda je těsto upečené.
  • Špejle by po vytažení měla zůstat suchá. V opačném případě koláč ještě dopečte.

Vyzkoušejte také:

 

 

Suroviny

Luxusní meruňkový koláč

Drobenka

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • znalec buchet

      Daleko lepsi je mouka hladka a namisto fuj oleje mnam maslo.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..