Recept na domácí škvarky

Recept na domácí škvarky
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    10
  • Ready In
    50 min

Škvarky se připravují z vepřového sádla tím, že ho jak už název napovídá vyškvaříme. Oblíbená pochoutka poslouží třeba k přípravě chutných škvarkových placek.

Recept na domácí škvarky je naprosto jednoduchý a dovede jej připravit i naprostý amatér. Budete k tomu potřebovat kvalitní sádlo, které seženete v každém řeznictví, dále mléko a trochu trpělivosti.

Suroviny na vepřové škvarky

  • 1 kg hřbetního sádla
  • voda
  • 200 ml mléka
  • sůl, černý pepř
  • k podávání: chléb, jarní cibulka

Recept na domácí škvarky

  1. Sádlo si omyjte a osušte a poté ho nakrájejte na kostky velké podle toho, jak chcete mít velké škvarky.
  2. Nakrájené sádlo dejte do většího kastrolu, přidejte trochu vody a začněte zahřívat. Teplota by měla být okolo 120°C a během škvaření sádlo občas promíchejte.
  3. Když je sádlo rozpuštěné, přidejte mléko díky kterému budou škvarky více křupavé. Jakmile sádlo přestane pěnit a škvarky budou vyplavávat na povrchu, stáhněte kastrol z ohně a škvarky sceďte. Sádlo uschovejte do sklenic na další vaření.
  4. Škvarky osolte, opepřete a můžete podávat k čerstvému chlebu. Doporučuji škvarky na chlebu dozdobit nakrájenou natí z jarní cibulky najemno.

TIP: Když škvarky umelete se solí a pepřem, vznikne vám chutná škvarková pomazánka.

Chutnaly vám domácí škvarky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Suroviny na domácí škvarky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..