Luxusní borůvkový drobenkový koláč s tvarohem

Luxusní borůvkový drobenkový koláč
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    1 hod

Luxusní borůvkový drobenkový koláč s tvarohem

Luxusní borůvkový drobenkový koláč s tvarohem je velmi snadný na přípravu. Jednou za rok jedeme s dětmi na borůvky a já z nich mimo jiné připravuji i tento drobenkový koláč. Pokud nemáte borůvky, lze stejným způsobem připravit drobenkový koláč i s jahodami, malinami nebo libovolným druhem ovoce.

Suroviny na luxusní borůvkový drobenkový koláč

Drobenkové těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • půl pytlíku prášku do pečiva
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce

Tvarohová náplň

  • 4 vaničky tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • cukr podle chuti

Postup přípravy borůvkového koláče s drobenkou

  1. Máslo nechte odležet při pokojové teplotě, aby změklo a vytvořte drobenku smícháním polohrubé mouky, másla a cukru. Hrnek drobenky si dejte zvlášť.
  2. Do drobenky přidejte mléko, prášek do pečiva a 2 vejce a umíchejte hladké těsto. Těsto rozprostřete na plech vymazaný tukem a posypaný moukou nebo vyložený pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
  3. Na těsto poklaďte tvarohovou náplň, kterou vytvoříte smícháním ingrediencí na náplň, posypte borůvkami a nakonec drobenkou.
  4. Jakmile je trouba předehřátá, pečte vše zhruba 40-50 minut.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 2 / 5
    Celkem komentářů:( 1 )
    • Lucie

      no nevím..těsto chutná, ale nebylo ani řídké na nalití, ani hutné na rozválení na kulatou formu, jak jsem zvyklá, tak uvidíme..ani moc nenabývá..

    • Jana

      No škoda, že jsem se nepodívala do konce receptu než jsem tam nalila to mléko do těsta, to není žádný drobenkový koláč, když mám těsto rozetřít, no už to dodělám, ale příště si to víc přečtu, každej si nazve jak chce, i když to neodpovídá. 🙁

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.