Tradiční velikonoční beránek

Tradiční velikonoční beránek
  • Čas přípravy
    25 min
  • Doba vaření
    35 min
  • Porce
    8
  • Ready In
    1 hod 10 min

Beránek je symbolem Velikonoc a nesmí chybět v žádné domácnosti. Někdo si beránka raději koupí, ale v některých rodinách zůstává tradicí si jej připravit domácí hezky ve formičce.

Tradiční velikonoční beránek je připravovaný z třeného těsta a při trošce snahy by se měl povést každému. Já jej připravuji jako dekoraci, na které si později děti pochutnají. Připravte si formičku a jdeme na to!

Suroviny na tradičního velikonočního beránka

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce šťávy z citronu

Tradiční velikonoční beránek postup přípravy:

  1. Oddělte si žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do větší mísy dejte žloutky, povolené máslo, vanilkový i krupicový cukr a utřete suroviny do pěny. Postupně vmíchávejte vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto zakápněte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte bílkový sníh. Formu na beránka si vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Troubu si předehřejte na 170 stupňů Celsia a těsto vylijte do formy na beránka.
  4. Pečte v troubě zhruba 40 minut podle vaší trouby.
  5. Hotového beránka nechte vychladnout a poté vyklepněte z formy.

Povedl se vám velikonoční beránek? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Tradiční velikonoční beránek

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..