Nejlepší vosí hnízda (včelí úly)

Vosí hnízda (včelí úly)
  • Čas přípravy
    1 hodina
  • Doba vaření
    -
  • Porce
    30
  • Ready In
    1 hodina

Oblíbené vánoční cukroví

Vosí hnízda (včelí úly) patří mezi lidmi mezi oblíbené cukroví na Vánoce. Na tuto vánoční pochoutku existuje několik různých receptů, tak si stačí vybrat jaký Vás zaujme. Jako náplň do úlů můžete zvolit s vaječným likérem, bez likéru, s nutellou či pudinkovým krémem a jiné. I když na Vánoce pečeme několik druhů cukroví, tak vosí hnízda nesmí chybět. Na přípravu jsou jednoduché, avšak větší množství trvá déle času, ale jejich chuť stojí za to. Toto cukroví naše rodina zbožňuje od malička. My si připravujeme variantu s vaječným koňakem.

Vosí hnízda (včelí úly) suroviny:

  • Piškoty – 160g
  • Cukr moučka – 160g
  • Vlašské ořechy – 70g mleté
  • Máslo – 60g
  • Mléko – 2 lžíce
  • Kakao – 2 lžíce
  • Rum dle chuti
  • Piškotyna spodek hnízda
  • Moučkový cukrna obalení úlů
  • Vaječný koňaknáplň do úlů

Vosí hnízda (včelí úly) postup přípravy:

  1. Piškoty rozdrtíme nebo nameleme najemno. Můžeme je namlít na strojku na ořechy či strouhanku nebo rozmixovat v mixéru.
  2. Dále smícháme piškoty s cukrem, mletými vlašskými ořechy a kakaem. Poté přidáme mléko a změklé máslo.
  3. Poté těsto pořádně propracujeme a podle chuti přilijeme rum. Těsto by mělo být tak akorát pevné.
  4. Těsto zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Mezitím si můžeme připravit oblíbený krém, kupovaný či domácí vaječný likér.
  6. Z těsta vytvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru, aby se nelepily k formičce na úly.
  7. Zároveň vysypeme cukrem i formičku a vmáčkneme do ní obalenou kuličku.
  8. Vařečkou nebo jiným předmětem vytvoříme do hnízda důlek a naplníme vaječným koňakem.
  9. Přilepíme piškot a formičky rozevřeme nebo z ní vosí hnízdo vyklepneme. Záleží jaké máte formičky, existují celé pevné co se musí vyklepnout a také rozevírací.
  10. Takto postupujeme, dokud neuděláme všechna vosí hnízda.
  11. Cukroví dáme vychladit.

TIP: Hotové včelí úly můžete namočit otočené špičkou dolů v rozehřáté čokoládě na vaření.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..