-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce60
Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) je snad to nejlepší cukroví, které na Vánoce připravujeme každý rok. Banánky jsou výborné, křehké a na jazyku se rozpadající sladké pečivo, slepené rybízovou či jahodovou marmeládou a polité čokoládou. Je to jedno z mých oblíbených druhů vánočního cukroví a určitě doporučuji.
Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) suroviny:
- Hladká mouka – 500g
- Cukr moučka – 200g
- Hera – 370g
- Vejce – 1ks
- Žloutek – 2ks
- Vanilkový pudink – 4 balíčky
- Prášek do pečiva – 1/2 balíčku
- Čokoláda na vaření – na polevu
Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) postup přípravy:
- Na vále vypracujeme ze všech surovin kromě čokolády hladké těsto, které necháme v chladu chvíli uležet.
- Poté na masovém mlýnku přes nástavec na banánky (nejširší zubatý – hřeben) tvoříme banánky o délce ukazováčku.
- Banánky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160°C, dle typu trouby do lehkého zrůžovění krajů.
- Po upečení vždy slepujeme dva banánky marmeládou a z poloviny namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept