Banánky v čokoládě (vánoční cukroví)

Banánky v čokoládě (vánoční cukroví)
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    60

Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) je snad to nejlepší cukroví, které na Vánoce připravujeme každý rok. Banánky jsou výborné, křehké a na jazyku se rozpadající sladké pečivo, slepené rybízovou či jahodovou marmeládou a polité čokoládou. Je to jedno z mých oblíbených druhů vánočního cukroví a určitě doporučuji.

vánoční cukroví banánky

Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) suroviny:

  • Hladká mouka – 500g
  • Cukr moučka – 200g
  • Hera – 370g
  • Vejce – 1ks
  • Žloutek – 2ks
  • Vanilkový pudink – 4 balíčky
  • Prášek do pečiva – 1/2 balíčku
  • Čokoláda na vaření na polevu

Banánky v čokoládě (vánoční cukroví) postup přípravy:

  1. Na vále vypracujeme ze všech surovin kromě čokolády hladké těsto, které necháme v chladu chvíli uležet.
  2. Poté na masovém mlýnku přes nástavec na banánky (nejširší zubatý – hřeben) tvoříme banánky o délce ukazováčku.
  3. Banánky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160°C, dle typu trouby do lehkého zrůžovění krajů.
  4. Po upečení vždy slepujeme dva banánky marmeládou a z poloviny namáčíme do rozpuštěné čokolády.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..