Káva Dalgona (Dalgona coffee)

Káva Dalgona (Dalgona coffee)
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    882

Káva Dalgona (Dalgona coffee)

Káva Dalgona (Dalgona coffee) je ve své podstatě capuccino obrácené naruby. Nešlehámě zde mléko, ale kávu s cukrem a trochou horké vody. Během koronavirové pandemie, kdy byla většina zemí v karanténě se tento nápoj rozšířil a stal se doslova celosvětovým hitem. Nechápete čím je káva Dalgona tak výjimečná? Připravte si ji a uvidíte.

Suroviny na přípravu kávy Dalgona (Dalgona coffee)

  • 2 lžíce instatní kávy
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce cukru
  • 300 ml plnotučného mléka
  • kostky ledu

TIP: Je jedno jaký cukr si zvolíte. Můžete použít klasický cukr krystal i třtinový cukr.

Káva Dalgona (Dalgona coffee) postup přípravy

  1. Ve velké míse si smíchejte cukr, instantní kávu a horkou vodu.
  2. Tuto směs vyšlehejte do tuha pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem. Pozor, při tomto kroku pravděpodobně naděláte spoustu nepořádku.
  3. Nyní si už připravte jen sklenice na servírování. Doporučuji 2 sklenice o objemu 200 ml a do každé dejte pár kostek ledu.
  4. Do sklenice s ledem nalijte studené mléko, které by mělo dosahova zhruba 2/3 sklenice.
  5. Zbylou třetinu sklenice naplňte kávovou pěnou, kterou nandavejte lžící.

TIP: Kávovou pěnu vyšleháte i ručně metličkou, ale dá vám to pořádně zabrat.

Chutnala vám tato netradiční káva? Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Timea42

      Velmi zajímavý tip na „dezert“. Nevěřila jsem, že jde kávu vyšlehat a ono to fakt jde 😀 Super, jen trošku pracné.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..