Nejlepší jahodové řezy (opravdu luxusní)

Nejlepší jahodové řezy
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    353

Nejlepší jahodové řezy (opravdu luxusní)

Nejlepší jahodové řezy u nás zdomácněly a pochutnává si na nich celá rodina. Jsou skvělé a celkem jednoduché na přípravu.

Suroviny na přípravu jahodových řezů:

Piškot

  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 200 g polohrubé mouky
  • 8 lžic oleje
  • 6 lžic horké vody
  • 1 prášek do pečiva

Bílá část

  • 1 kg bílého jogurtu (nebo zkuste zakysanou smetanu)
  • 2 pytlíčky želatiny (připravte podle návodu)
  • moučkový cukr podle chuti

Červená (jahodová) část

  • 500 g čerstvých jahod (klidně mražených)
  • 1 balení jahodového vitacitu
  • 2 jahodové pudinky (uvařte ho hustý)
  • moučkový cukr podle chuti

Nejlepší jahodové řezy postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte korpus, ušlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dejte péct na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vymazaný tukem a posypaný moukou). Směs vyložte na plech a pečte na 160 stupňů podle vaší trouby.
  2. Mezitím, co se vám korpus peče si připravte bílou část řezů přípravou želatiny a smícháním cukru s bílým jogurtem. Jakmile bude korpus vychlazený, potřete ho jogurtovou částí a poté dejte vychladnout (ztuhnout) do lednice.
  3. Jakmile máte korpus a bílou část ztuhlou, připravte si jahodovou část tak, že smícháte jahody s cca 200 ml vody a rozmixujete. Poté směs smíchejte s uvařenými jahodovými pudinky, balením jahodového vitacitu a cukrem podle vaší chuti.
  4. Nakonec jahodovou část dejte na jogurtovou a nechte opět vychladnout. Máte hotovo.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X