Luxusní vaječný koňak Pohlreich

Luxusní vaječný koňak Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    46

Zdeněk Pohlreich ve svém podniku Café Imperial v roce 2021 zahrnul do nabídky i vaječný koňak. Připravte si vaječný likér stejné kvality z běžně dostupných surovin.

Luxusní vaječný koňak Pohlreich je naprosto jednoduchý na přípravu a určitě vás příjemně zahřeje nejen během vánočních svátků. Přidávám i alternativu na kávový vaječný koňak, jehož recept najdete pod postupem klasického vaječného koňaku.

Suroviny na luxusní vaječný koňak Pohlreich

  • 8 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g cukru
  • 250 ml tučné smetany
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 kondenzované mléko v plechovce
  • 250 ml tuzemského rumu

TIP: Část tuzemského rumu můžete nahradit brandy, která rozhodně “vaječňák” nezkazí.

Postup přípravy luxusního vaječného koňaku

  1. Do hrnce dejte žloutky, vanilkový i klasický cukr, tučnou smetanu a mléko. Směs přiveďte těsně do bodu varu, ale včas ji stáhněte z plamene, aby se nezdrcnula. Během zahřívání směs neustále míchejte.
  2. Nechte směs vychladnout a nakonec přidejte kondenzované mléko a tuzemský rum. Dobře promíchejte a naplňte do skleněných lahví.
  3. Vaječný koňak skladujte ideálně v lednici.

Tip na kávovou verzi vaječného koňaku

Kupte si ochucené kondenzované mléko s příchutí káva nebo karamel. Do zahřáté směsi přidejte 3 lžičky rozpustné kávy. Tato verze také chutná skvěle.

Chutnal vám luxusní vaječný koňak? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní vaječný koňak

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..