-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce4
-
Celkový čas15 Minut
Domácí vaječňák (vaječný koňak)
Domácí vaječňák neboli také vaječný koňak či likér si připravuje na Vánoce snad téměř každý, kdo je milovníkem likérů. Je snadný, dobrý a jeho příprava zabere pár minut. Navíc Vám stačí pouhých pár ingrediencí. Já tento recept letos zkoušela poprvé a je vážně moc dobrý.
Suroviny na domácí vaječný koňak:
- 3 ks žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml tuzemského rumu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
Vyzkoušejte také:
Postup
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.
Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.
Závěrem
Takto připravený domácí vaječňák dejte chladit do lednice a můžete začít popíjet kdykoliv budete mít chuť.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Domácí vaječňák (vaječný koňak)
Follow The Directions
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.
Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.
Ohodnotit recept