Přidat recept Přidat recept

Domácí vaječňák (vaječný koňak)

Domácí vaječňák (vaječný likér - koňak)
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Shlédnutí
    58

Domácí vaječňák neboli také vaječný koňak či likér si připravuje na Vánoce snad téměř každý, kdo je milovníkem likérů. Je snadný, dobrý a jeho příprava zabere pár minut. Navíc Vám stačí pouhých pár ingrediencí. Já tento recept letos zkoušela poprvé a je vážně moc dobrý.

Zkuste také skvělé Daiquiri de Fresa.

Postup

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.

Krok 1

Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.

Závěrem

Takto připravený domácí vaječňák dejte chladit do lednice a můžete začít popíjet kdykoliv budete mít chuť.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X