Nejlepší levandulový sirup (na limonádu)

Nejlepší levandulový sirup (na limonádu)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    20
  • Zhlédnutí
    244

Nejlepší levandulový sirup (na limonádu)

Nejlepší levandulový sirup je opravdu jednoduchý a zvládne si ho připravit každý. Sirup vám nejlépe poslouží k přípravě levandulové limonády, což je úžasné letní osvěžení, které musíte vyzkoušet. V létě je ideální chvíle na trhání levandulí, které bývají součástí nejedné české zahrádky. Kromě limonády jej oceníte i při přípravě čaje nebo různých sladkých dezertů.

Suroviny na nejlepší levandulový sirup

  • 50 g čerstvých květů levandule
  • 1 litr vody
  • 600 g třtinového cukru
  • 20 g kyseliny citronové
  • 1 citron

TIP: Pokud pěstujete na zahrádce mátu, můžete do sirupu přidat 30 g lístků máty, které nechte louhovat stejnou dobu jako květy levandule.

Postup přípravy nejlepšího levandulového sirupu

  1. Do hrnce si nalijte vodu, přidejte levandulové květy a citron nakrájený na plátky. Směs několik minut povařte a poté nechte vychladnout.
  2. V přikrytém hrnci louhujte levanduli s citronem do dalšího dne (ideálně 24 hodin).
  3. Druhý den sirup sceďte, přidejte kyselinu citronovou a třtinový cukr. Směs zahřívejte tak, aby došlo k rozpuštění cukru. Hustou směs nalijte do sklenic nebo lahviček.

Pro připravení levandulové limonády zalijte množství sirupu dle chuti vodou nebo sodovkou, přidejte led, ozdobte plátkem citronu a vychutnejte si skvělé letní osvěžení.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..