Nejlepší domácí mojito (pravé kubánské)

Nejlepší domácí mojito (pravé kubánské)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    1
  • Zhlédnutí
    747

Nejlepší domácí mojito (pravé kubánské)

Nejlepší domácí mojito čtěte Mochíto je velice oblíbený míchaný alkoholický drink, který je původem z Kuby. Skládá se ze základních pár surovin a přesto je oblíbený po celém světě. Alkoholickou složku zastupuje bílý rum, nejlepší je světlý kubánský rum, který nezrál dlouhou dobu v sudech.

Suroviny na nejlepší domácí mojito (pravé kubánské)

  • 45 ml bílého karibského rumu (ideálně Havana 3yo)
  • 120 ml perlivé vody (sodovky)
  • 10 čerstvých mátových lístků
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 limetky
  • hrnek ledu

TIP: můžete přidat maliny nebo jahody, které s limetkou rozdrtíte a vytvoříte tak ochucenou verzi mojita

Příprava domácího kubánského mojita

  1. Polovinu limetky si rozdělte na 4 půlměsíčky a jeden půlměsíc dejte společně s lístky máty do sklenice. Pomocí hmoždíře rozdrťte mátu s limetkou ve sklenici, aby se uvolnily chutě.
  2. Přidejte další dva půlměsíčky limetky, cukr a vše promíchejte. Do sklenice dejte led až po vršek sklenice.
  3. Přidejte rum a zalijte sodovkou.
  4. Posledním zbývajícím půlměsícem skleničku ozdobte.

Virgin mojito

Virgin mojito je nealkoholická verze mojita, která se připravuje úplně stejně s tím rozdílem, že nepřidáváte rum. Dětem jako limonáda bude určitě také chutnat.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..