Nejdokonalejší citronová babeta

Nejdokonalejší citronová babeta
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    45 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    300

Jednoduchý a zároveň velmi oblíbený dezert, který si snadno připravíte sami doma, to je citronová babeta.

Nejdokonalejší citronová babeta je recept, který jsem objevila teprve nedávno. Citronovou babetu sice znám z obchodů jako retro zákusek, ale nikdy jsem ji sama nepřipravovala. Recept je velmi snadný a babetu dokáže připravit i úplný začátečník.

Suroviny na nejdokonalejší citronovou babetu

  • 250 g polohrubé mouky
  • 210 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 2 citrony
  • tuk a hrubá mouka na vymazání plechu

TIP: Pokud chcete recept ovzláštnit, můžete přidat i trochu zázvoru.

Postup přípravy citronové babety:

  1. Nejprve si rozdělte bílky od žloutků a poté vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte dokud se cukr nerozpustí.
  2. Důkladně omyjte 1 citron a nastrouhejte jeho kůru do základu. Přidejte také šťávu ze 2 citronů.
  3. Do mísy přidejte mouku s práškem do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleje.
  4. Z bílků ušlehejte sníh a ten také opatrně vmíchejte do ušlehané směsi.
  5. Směs nalijte do dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 175°C zhruba 45 minut. Upečenou babetu poznáte, když píchnete špejli dovnitř a směs se již nebude lepit na špejli.

Chutnala vám nejdokonalejší citronová babeta? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..