Nejvláčnější perník (hrnkový recept)

Nejvláčnější perník (hrnkový recept)
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    71

Jednodušší recept na dezert budete hledat jen obtížně, perník je nestárnoucí klasika, která potěší mlsné jazýčky i těch náročnějších. Vylepšete si ho a potřete perník Nutellou nebo marmeládou.

Nejvláčnější perník je hrnkový recept, takže při odměřování jednotlivých surovin nepotřebujete váhu, ale postačí vám hrnek, pomocí kterého poměr surovin vychytáte. Nakonec jsem svůj perník potřela meruňkovou marmeládou.

Suroviny na nejvláčnější perník

  • 2 hrnky hl. mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1,5 hrnku mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • na vymazání: tuk a hrubá mouka
  • na povrch: marmeláda, Nutella, čokoládová poleva…

Postup přípravy nejvláčnějšího perníku

  1. Všechny uvedené suroviny na těsto si smíchejte v míse dohromady a vytvořte celistvé těsto.
  2. Plech si vymažte tukem a poté zasypte hrubou moukou nebo plech vyložte pečícím papírem, který je nepřilnavý. Do plechu nalijte těsto.
  3. Pečte zhruba 15-20 minut v předehřáté troubě na 180°C.
  4. Hotový perník zalijte rozpuštěnou čokoládou, potřete Nutellou, marmeládou nebo nechte jen tak. Doporučuji také vyzkoušet perník posypat drceným kokosem.

TIP: Do tekutého těsta můžete přidat nadrcené ořechy.

Chutnal vám nejvláčnější perník? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejvláčnější perník (hrnkový recept)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..