Nejlepší mechový dort

Mechový dort
  • Čas přípravy
    50 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    1 hodina, 35 minut

Nejlepší mechový dort

Nejlepší mechový dort z čerstvého baby špenátu, neznáte? Tento dort je hit letošní sezóny, na který natrefíte v každé lepší cukrárně či kavárně. Neváhejte a určitě si ho zkuste připravit, není to nic těžkého. Základní surovinou je baby špenát a nebojte, není to vůbec poznat. Tento dort je naprostá bomba, doporučuji.

Suroviny na přípravu mechového dortu:
Těsto:
  • Baby špenát – 250g, čerstvý
  • Cukr – 180g
  • Hladká mouka – 250g
  • Vejce – 3ks
  • Olej – 175ml
  • Kypřící prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker – 1 balíček
  • Citronová šťáva – 1 lžíce
  • Citronová kůra strouhaná finesse Dr. Oetker – 1 balíček

Náplň:

  • Mascarpone – 500g
  • Moučkový cukr – 170g
  • Smetana ke šlehání 33% – 500ml
  • Smeta fix Dr. Oetker – 2 balíčky
  • Vanilková pasta Dr. Oetker – 1 lžíce
Postup přípravy mechového dortu:
  1. Přípravu těsta začneme tím, že si přebereme, opláchneme a důkladně necháme okapat čerstvý baby špenát. Poté ho ponorným tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši.
  2. Dále v míse vyšleháme vajíčka s cukrem na nejvyšším stupni do pěny.
  3. K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, rozmixovaný špenát, mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme dohladka.
  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy či vyložené pečícím papírem a uhladíme.
  5. Těsto dáme péct do předehřátě trouby na 170°C asi na 45 minut.
  6. Po upečení necháme korpus vychladnout, sundáme z něj pečící papír, pokud jste dávali a dort 2x podélně rozřízneme. Vrchní část korpusu rozdrobíme do misky a necháme na ozdobení.
  7. Na přípravu náplně budeme potřebovat vyšlehat mascarpone s cukrem a vanilkovou pastou. Postupně přiléváme smetanu a šleháme dokud nám náplň nezačne houstnout. Nakonec přidáme smeta fix a ještě krátce vyšleháme.
  8. Spodní část korpusu potřeme menší polovinou náplně, přiložíme druhý díl korpusu a zbylou náplní potřeme povrch a strany dortu.
  9. Rozdrobený korpus naneseme na povrch a strany dortu a lehce přitlačíme.
  10. Nakonec dort zdobíme lesním ovocem, já dnes použila pouze borůvky, ale hodí se i maliny, jahody či jedlé květy.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..