Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami

Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 minut

Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami

Fazolky na smetaně s vejcem a bramborami je jednoduché a přitom tak chutné jídlo. Jako příloha vám bohatě vystačí ranné brambory a bílkovinovou složku v jídle zastoupí vejce se smetanou.

Suroviny na fazolky na smetaně s vejcem a bramborem

  • 300 g zelených fazolek
  • 1-2 lžičky cukru
  • mléko
  • voda na podlití
  • 1 lžíce másla
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl & pepř
  • 4 vejce
  • jíška podle potřeby
  • příloha: vařený brambor

TIP: Někdo do pokrmu přidává kopr. Pokud ho máte rádi, můžete to vyzkoušet i s ním.

Postup přípravy fazolek na smetaně s vejcem

  1. Do hrnce dejte zelené fazolky a zalijte vodou tak, aby byly všechny ve vodě. Přiveďte k varu a přidejte sůl, pepř, cukr a vařte 5-7 minut na mírném plameni.
  2. Nyní přidejte smetanu a dochuťte citronovou šťávou podle chuti. Jídlo by mělo být mírně nakyslé.
  3. Pokud je směs příliš řídká, tak ji zahustěte světlou jíškou.
  4. Nakonec vmíchejte lžíci másla.
  5. Podávejte s vařenými brambory a vejcem natvrdo. Výsledný pokrm můžete zasypat čerstvou bylinkou.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Janca

      me oblibene moc hezka fotka

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..