Zapečené gnocchi s mletým masem

Zapečené gnocchi s mletým masem
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    104

Italské gnocchi (vysl. „ňoky“) jsou bramborové noky, které se používají hlavně v italské kuchyni a v obdobách italských receptů. Připravte si tyto zapečené noky s mletým masem v rajčatové omáčce.

Zapečené gnocchi s mletým masem je inspirované boloňským ragú, kde se dokonale propojují chutě hovězího masa a rajčatové omáčky. Recept je snadný na přípravu pokud použijete kupované gnocchi. Můžete si však podle našeho receptu připravit domácí italské bramborové gnocchi. V receptu samozřejmě můžete použít i mix vepřového a hovězího masa, ale já se spíše přikláním k této verzi čistě z hovězího masa.

Suroviny na noky s mletým masem

  • 500 g gnocchi
  • 500 g mletého hovězího masa
  • plechovka drcených rajčat nebo pyré
  • 50 ml kvalitního červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce olivového oleje 
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 100 g mozzarelly
  • 100 ml smetany
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy zapečených gnocchi s mletým masem

  1. Nejprve si připravte gnocchi, buďto udělejte domácí nebo kupované, které vařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím, co se voda na noky vaří si ve větší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte provonět nasekaný česnek, poté orestujte mleté hovězí maso. Během opékání masa jej rozdělujte vařečkou na menší kousky.
  3. Maso podlijte vínem a nechte ho odpařit. Jakmile je víno odpařené, přidejte drcená rajčata, provensálské koření, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše společně povařte 15-20 minut. Čím déle vaříte, tím intenzivnější chuť hovězího masa omáčka bude mít. Nakonec do omáčky vlijte 100 ml smetany a základ stáhněte z plamene.
  4. Slité noky přidejte do omáčky, vše společně promíchejte a poté umístěte do zapékací mísy nebo pekáčku. Nahoru dejte natrhané kousky mozzarelly a dejte péct na 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.
  5. Podávejte s lístky bazalky a rozpůleným cherry rajčátkem.

Chutnaly vám zapečené gnocchi s mletým masem? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Zapečené gnocchi s mletým masem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..