Tagliatelle s lososem a smetanou
Tagliatelle je druh italských těstovin, které se v Itálii podávají nejčastěji k boloňskému ragú. Tyto široké nudle jsou však vhodnou přílohou k mnoha pokrmům včetně
Luxusní boloňské špagety
Nejčastější jídlo, které si při slově špagety vybavím jsou boloňské špagety s omáčkou z mletého masa. Je to svým způsobem počeštělá verze boloňského ragú, které
ITALSKÉ LASAGNE: Lasagne alla bolognese
Italská zapečená klasika s těstovinami, boloňským ragú a bešamelem – to jsou lasagne. Pracné jídlo, které vás však odmění svou jedinečnou chutí. Italské lasagne v
Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou
Pokud vás už omrzely klasické houbové recepty, tak si můžete připravit toto hříbkové rizoto na italský způsob podávané s plátky vepřové panenské svíčkové, které potěší
Zapečené gnocchi s mletým masem
Italské gnocchi (vysl. “ňoky”) jsou bramborové noky, které se používají hlavně v italské kuchyni a v obdobách italských receptů. Připravte si tyto zapečené noky s
Italské bramborové gnocchi
Pokud se bavíme o přílohách, tak univerzální surovinou jsou brambory. Kromě kaše, vařených brambor, knedlíků, hranolek nebo bramboráků si můžete připravit tyto lahodné gnocchi. Italské
Bazalkové pesto krok za krokem
Bazalkové pesto v Itálii známé jako pesto alla genovese je aromatická směs, která se používá k dochucení jídel, nejčastěji těstovin. Bazalkové pesto je velmi jednoduché na
Pravé milánské špagety (s mletým masem)
Špagety jsou skvělé, ať už připravujete boloňské, carbonara, aglio e olio nebo uhlířské. Pokud máte rádi boloňské ragú, tak milánské špagety vás rozhodně neurazí. Pravé
Vepřové plátky s omáčkou z pečené zeleniny
Kouzlo zeleninových omáček k masu je všeobecně známo. Svíčková na smetaně je toho důkazem. Zkuste si připravit vepřové plátky s lahodnou omáčkou z pečené zeleniny.
Těstoviny s bazalkovým pestem
Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Pesto je považováno za jednu z nejjednodušších forem omáček na těstoviny a vy si