- 8 dubna, 2024
- od Jana Zajíčková
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce2
-
Ready In10 min
Caprese celým názvem insalata caprese je italský lehký salát, kde dominují 3 hlavní ingredience v barvách, které se nachází i na italské vlajce. Bílá – mozzarella, červená – rajčata a zelená – bazalka.
Salát caprese je snadné připravit a není na něm co zkazit. Já si jej ráda připravuji zejména v létě, kdy s ním nahrazuji oběd nebo večeři během horkých letních dní. Děti jsem na salát ještě nenaučila, ale manžel si jej s oblibou dává také jako přílohu k masu.
Suroviny na salát caprese
- rajčata
- kvalitní mozzarella
- hrst čerstvé bazalky
- lžíce extra panenského olivového oleje
- balsamikový ocet
- sůl, černý pepř
TIP: Můžete použít také cherry rajčátka a mini mozzarellové kuličky, které do salátu perfektně sedí.
Postup přípravy salátu caprese
- Rajčata si pokrájejte a mozzarellu natrhejte nebo také pokrájejte. Je pouze na vás, zda máte rádi rajčata na kolečka nebo na kousky.
- Kousky rajčat a mozzarelly promíchejte s čerstvou bazalkou a zakápněte olivovým olejem, balsamikovým olejem a poprašte solí s pepřem. Důkladně promíchejte a salát je na světě.
- Dobrou chuť.
Chutnal vám salát caprese? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Salát caprese
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept