Tagliatelle s lososem a smetanou

Tagliatelle s lososem a smetanou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    3
  • Ready In
    35 min

Tagliatelle je druh italských těstovin, které se v Itálii podávají nejčastěji k boloňskému ragú. Tyto široké nudle jsou však vhodnou přílohou k mnoha pokrmům včetně smetanového lososa s brokolicí.

Tagliatelle s lososem a smetanou je jednoduché a chutné jídlo. Aby bylo jídlo správně vyvážené a neskládalo se pouze ze sacharidů, tuků a bílkovin, přidávám vždy růžičky brokolice, které do jídla perfektně sedí. Jako alternativu k brokolici doporučuji vyzkoušet také listový špenát. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si ho rádi s chutí připravíte znovu, tak jako já. Pokud chcete připravit domácí těstoviny, můžete vyzkoušet náš recept na domácí tagliatelle.

Suroviny na tagliatelle s lososem a smetanou

  • 300 g čerstvých těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 brokolice
  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • 100-150 g zakysané smetany
  • šťáva z 1/4 citronu

TIP: Místo zakysané smetany můžete použít čerstvý sýr nebo Lučinu. Kdo má rád kopr, může použít pár snítek čerstvého kopru.

Postup přípravy tagliatelle s lososem, smetanou a brokolicí

  1. Nejprve si opláchněte brokolici a rozdělte ji na jednotlivé růžičky. Brokolici dejte vařit do osolené vody na 5-7 minut, aby změkla. Pozor, abyste ji nerozvařili. Brokolici sceďte a vývar si nechte.
  2. Do stejné vody, kde se vařila brokolice dejte vařit těstoviny a vařte je tak, aby byly na zkus tzv. al dente. Poté je sceďte.
  3. Mezitím, co se vám vaří brokolice a těstoviny lososa zbavte kůže a nakrájejte ho na středně velké kostky. Kostičky osolte, opepřete a lehce potřete olivovým olejem.
  4. V nepřilnavé pánvi si rozpusťte máslo a do něj vhoďte rozmáčknuté stroužky česneku. Česnek nechte provonět, vyhoďte ho a poté na pánev vyskládejte kousky lososa. Lososa zprudka orestujte dozlatova z obou stran. Poté stáhněte plamen na minimum a přidejte brokolici, tagliatelle, šťávu z citronu a zakysanou smetanu. Vše opatrně promíchejte, aby se vám maso nerozpadlo.
  5. Servírujte do hlubokého talíře na italské těstoviny.

Chutnaly vám tagliatelle s lososem? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Tagliatelle s lososem a smetanou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..