Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle)

Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle)
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    60

Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle)

Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle) jsou známé italské těstoviny. Tyto tlusté nudle se hodí k mnoha receptům nejen italské kuchyně. Můžete vyzkoušet třeba naše tagliatelle s lososem a brokolicí.

Suroviny na domácí těstoviny tagliatelle

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy domácích těstovin tagliatelle

  1. Mouku vysypte na pracovní plochu a uprostřed udělejte díru do které dejte vejce, olej a sůl.
  2. Prostředek zasypte moukou a rukama začněte zapracovávat těsto.
  3. Hněťte a stahujte odpadnuté kousky mouky až do momentu, kdy vám vznikne bochník celistvého těsta.
  4. Bochník zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
  5. Pracovní desku si pomoučněte a těsto rozválejte na tenký obdélník. Jakmile dáme těstoviny do vroucí vody, tak se mírně nafouknou. Válejte proto těsto na co nejtenčí vrstvu. Pokud máte dojem, že už to nejde, ještě těsto pomoučněte a válejte.
  6. Obdélník oprašte od zbytečné mouky a zaviňte ho do rolky.
  7. Rolku příčně nakrájejte na zhruba 0,5 cm tlusté plátky.Příprava pappardelle (tagliatelle)
  8. Poté tagliatelle rozložte na desku a nechte chvíli odpočinout.
  9. Ve vroucí osolené vodě vařte tagliatelle zhruba 1-2 minuty.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X