Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)

Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    5
  • Ready In
    20 min

Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny.

Babiččino lečo s klobásou je ten nejlepší letní recept, který je rychlý a připravovaný ze snadno dostupných surovin. Někdo do leča přidává i brambory, ale naše babička používala výhradně zeleninu ze zahrádky, vejce a klobásu.

Suroviny na babiččino lečo s klobásou:

  • 1-2 lžíce rostlinný olej
  • 3 cibule – bílá, červená nebo obě
  • 6 paprik – jakákoli podle vašeho výběru, doporučuji kombinovat barvy pro pestrost
  • 5 rajčat – zralá a měkká jsou nejvhodnější
  • 5 vajíček – ideálně domácí
  • sůl & pepř – pepř ideálně čerstvě namletý
  • 1-2 klobásy – na typu nezáleží
  • chilli – pro toho, kdo má rád pikantní

TIP: Do leča můžete přidat i brambory, které si v osolené vodě chvilku povařte, aby byly měkké.

Postup přípravy nejlepšího leča s klobáskou

  1. Nejprve si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Papriky si omyjte a nakrájejte na proužky a rajčata na menší kostky. Klobásku si podle libosti nakrájejte buďto na kolečka nebo půlkolečka.
  2. Na oleji si v hluboké pánvi zpěňte cibulku a poté přidejte pokrájené papriky a klobásu. Papriky pár minut nechte změknout.
  3. Přidejte pokrájená rajčata, vše osolte, opepřete a podlijte trochou vody. Chvilku povařte do změknutí rajčat.
  4. Nakonec přidejte vejce a za stálého míchání je nechte srazit.
  5. Hotové lečo podávejte k čerstvému chlebu nebo jen tak. Můžete ho posypat natí z jarní cibulky.

Chutnalo vám maďarské lečo od babičky? Ochutnejte také:

Suroviny

Nejlepší lečo s klobásou (babiččino)

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Majka9

      Jednoduché a tak dobré, delam ho uplne stejne

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..